Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 6-2-2013 door , en is onderdeel van de categorie Gedrag & Maatschappij.

Over Julian

Julian is inmiddels afgestudeerd, maar houd vooral deze site in de gaten voor het geval hij een gastblog schrijft over zijn huidige baan.

Over de Master Gedrag & Maatschappij

Larissa blogt over Political Science, Mirte over Philosophy, Joyce over Crisis and Security Management en Michelle over Psychology. Oudere blogs: Inge (Public Administration), Virginia (Psychologie), Hester (Management van de Publieke Sector) en Bart (Klinische Psychologie). Alle informatie over Public Administration, Political Science, Management van de Publieke Sector, Psychologie en Klinische Psychologie is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , ,

4000 shots, 10000 sigaretten en een master thesis.

studeren?

studeren?

Het schrijven van een master thesis is niet alleen tonen dat je als student alle aspecten van je studie begrijpt en beheerst, het is ook een test dat je als persoon iedere mogelijke manier van studie ontwijkend gedrag kan vertonen. Na zes jaar studeren heb ik een breed scala aan studie ontwijkende middelen verzameld, die allemaal gepasseerd zijn in de afgelopen 2,5 maanden. Deze methodes varieerde van de simpele “ah nog één peukje” tot “waarom zou ik mijn appartement niet eens een nieuw likje verf geven?”. En jawel, het wordt steeds erger, zelfs tijdens het schrijven van dit blog ben ik al 7 keer opgestaan om te kijken of ik nou echt iets in de gang hoorde, dat vlekje dat al 3 weken op tafel zit te poetsen en het allermooiste: mijn douche opnieuw te kitten.

Het interessante van het studie ontwijkende gedrag is dat je eigenlijk niemand tot last bent (okay niet helemaal waar want ik zat vaak genoeg tijdens ‘studie’ dagen op mijn werk koffie te drinken met collega’s die wel moesten werken) maar je voelt je verplicht om dit gedrag te rechtvaardigen. Ik betrapte me zelf er op dat ik regelmatig tegen mezelf zei “nee dit is okay, even iets anders, ik zit nu toch even vast”, terwijl ik nog geen woord op papier had staan.

Tevens heb ik gemerkt dat mijn sociale activiteiten flink toenamen. Ik besloot mensen waar ik me helemaal niet in interesseer aan te spreken op facebook, vrienden te bellen die het zelf druk genoeg hadden en als kers op de taart in me eentje in het buurt cafe te zitten. Daar werd het zelfs zo ridicuul dat ik mijn studie ontwijkend gedrag aan het plannen was. Ik besloot om een avond stevig door te drinken zodat ik de volgende dag brak op bed kon blijven liggen en voila: weer een dag mijn studie ontweken.

Maar ale shots die je neemt en alle sigaretten die aangestoken worden vervangen niet het steeds benauwendere gevoel dat je op tijd die thesis af moet hebben. Sterker nog het wordt alleen maar erger. Het is duidelijk dat een thesis niet in één dag geschreven kan worden, al zag ik dit meer als een uitdaging dan als een feit, dus er is een omslag punt dat je echt aan de slag moet. Kortom zo’n 4000 shots en 10000 sigaretten later is het me gelukt om met een eind product te komen waar ik best trots op ben.

Echter zit ik nu met een probleem; ik ben klaar met de thesis en verveel me dood omdat ik tijdens mijn studie ontwijkende gedrag al mijn extra klussen al heb gedaan. Studie ontwijkend gedrag is leuk, maar zorgt dus ook voor verveling!

Geef een reactie