Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 1-3-2012 door , en is onderdeel van de categorie Communicatie, Educatie & Media.

Over Nisse

Hoi, ik ben inmiddels alweer afgestudeerd aan de masteropleiding Journalistiek en Nieuwe Media. Maar je kunt hier op Het Leids Kwartiertje lezen wat voor avonturen ik heb beleefd als student, stagiair en als starter! Uiteraard kun je me ook benaderen via Twitter (@nissebnhdd ).

Lees meer over Nisse.

Over de Master Communicatie, Educatie & Media

Floortje blogt over haar leven als studente Book and Digital Media Studies. Oudere blogs: Daan (Lerarenopleiding Geschiedenis), Kim-Lan en Nisse (Journalistiek en Nieuwe Media). Alle informatie over Lerarenopleiding Geschiedenis, Book and Digital Media Studies en Journalistiek en Nieuwe Media is te vinden op unileidenmasters.nl.

Aftellen

Terwijl de literatuurstudie mijn aandacht opeist, dwalen mijn gedachten voortdurend af. De reden? Maandag neem ik een duik in de wondere wereld van de muziekjournalistiek. Drie maanden aan de slag bij muziekmagazine OOR en dat betekent: drie maanden op en neer reizen naar Nieuw Vennep. Wat ik er ga doen? Aanpakken wat er aan te pakken valt, maar denk bijvoorbeeld aan recenseren en interviewen. En die scriptie natuurlijk, die raak je al snel uit het oog als je full-time stage loopt. Daar ligt dan ook vooral de uitdaging; om de balans tussen werk en studie te vinden.

Mijn stagebegeleider waarschuwde me hier al voor. “Drie stages? Ambitieus, maar hoe ga je dat in hemelsnaam combineren met je masterthesis?” Nu ja..gewoon, niet lullen maar poetsen. In de avonden, in de weekenden en gelukkig krijg ik bij dit stage-adres nog wat ruimte om te werken aan de scriptie. Ik denk dat alles mogelijk is, als je maar net iets meer je best doet.

Maar goed. Eerste stop is dus: de muziekjournalistiek. Niet geheel onbekend terrein voor mij, aangezien ik voor 3VOOR12 ook stukjes schrijf. Het afgelopen weekend was ik bijvoorbeeld in Rotterdam voor een show van Roosbeef. Ondanks haar verkoudheid, wist ze heel het publiek in te pakken met haar theatrale charmes. Een cadeautje voor een recensent. Op zulk soort momenten ben ik het gelukkigst, een mooie show heeft namelijk iets magisch. Soms weet je het meteen al als je de zaal in loopt: hier gaat wat bijzonders gebeuren. Met die gedachte in mijn achterhoofd kijk ik nog meer uit naar maandag. Mijn lunchbox ligt al klaar.

De bloedrode setting van de Roosbeef-show.

 

Geef een reactie