Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 30-12-2013 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Marieke

''One day i'll become a business lawyer'', tot die tijd ben ik hard bezig met het timmeren aan 'mijn weg'. Na 4 jaar BA Rechtsgeleerdheid te hebben gedaan, ben ik vorig jaar (2012-2013) gestart aan mijn master: Ondernemingsrecht. Als de zakenwereld je met de paplepel wordt ingegeven een makkelijke keuze. Echter, passie alleen is niet genoeg! Wat er nog allemaal bij komt kijken vertel ik je graag verder op mijn blog.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , ,

All I want for Christmas…..

Welke Leidsche student(e) kent deze “traditie” niet? Studeren tijdens de feestdagen…. Nee, dit is geen zin die valt onder de “stoere uitspraken” van sommige medestudenten: “joh, ik heb helemaal niet geleerd voor dit tentamen”. Het is gewoon een kleine greep uit de agenda van de faculteit rechten. Deze fijne happening georganiseerd door de Leidsche Uni heb ik dan ook al 6 keer mogen meemaken.

Als iedereen bezig is met het voorbereiden van het kerstdiner (ik neem aan dat 99% naar hun ouders gaat) zit jij, Leidsche student(e), boven aan je oude bureau. De geuren van kerstganzen, rode kool en zelfgemaakte appelmoes vullen uren voor kerstavond langzamerhand je ouderlijke kamer. Inderdaad, geen miniatuur koekenpannetjes en 100 partysauzen (lees:gourmetten) op kerstavond in Limburg. Enfin, terug naar die ouderlijke kamer… Je begint langzamerhand te watertanden en dan slaat de realiteit in: “zet door die laatste twee uur, moet je nog even studeren”. Nog geen kleurrijke kerstlampjes of spetterende Nieuwjaarborrels voor jou, maar fluorescerende arceerstiften en het geknetter van de hersenpan.

Als dan toch de kerst- of oudjaarsavond is aangebroken vergeet je heel even jouw kerstgezelschap wat boven ligt: je studieboeken. Even waant men zich in een wereld die de meesten van ons op dat moment ondergaan: relaxte feestdagen. Een fantastisch gevoel! Moe, voldaan en 3kg zwaarder lig je ’s avonds in je bed. En dan slaat opeens de realiteit (weer) toe: “de wekker vroeg zetten, morgen studeren”.

Na zes jaar heb ik een weg weten te vinden tussen het studeren en de feestdagen. Het was even zoeken, maar goed dan heb je ook wat. Ik hoop dat u allen ook een goede deal met uw studiegeweten heeft kunnen treffen voor deze feestdagen. Dit jaar zijn het voor mij speciale studiefestiviteiten. Met een beetje weemoed kan ik hier melden, dat dit mijn laatste “feestdagenstudie” wordt. Goed, misschien komt het omdat ik de “brandende kennishel” al doorstaan heb. Maar dit studeren tijdens de feestdagen zal ook een gekoesterde herinnering worden. Misschien vertel ik het later wel vol trots aan mijn eigen kinderen: “mama hing vroeger rond deze tijd niet boven de kerstgans, maar boven haar studieboeken”. Echter, ik denk dat mijn (toekomstige) kinderen deze zin dan scharen onder de noemer: stoere studeeruitspraken.

 

Ik wens u allen veel succes, and remember………

Uw feestdagen komen terug!

 

 

christmas-stress2

 

4 Comments

 1. Renate
  30 december 2013

  Ah, wat een blog vol herkenning. Dit is voor mij ook de laatste ‘feestdagenstudie’. Althans, met Kerst. Pasen etc. komen er nog aan. Gek om te bedenken dat je volgend jaar mee kan doen met de voorbereidingen en gewoon relaxed bent. Lijkt me heerlijk, maar aan de andere kant die weemoed: het is écht de laatste keer…

  Goed uiteinde, Marieke!

 2. Ernes-Richarz
  30 december 2013

  Fijn je blog te lezen, waarin veel studenten en ook ondernemers zich herkennen.

  Goed afstudeerjaar, Marieke!

 3. Frances
  31 december 2013

  Een feest van herkenning, deze blog! Zelfs op Oudejaarsavond maakte ik ’t liever niet te laat. Ik geef toe, het werkende leven gaat niet altijd over rozen, maar dit jaar toch mooi voor het eerst in jaren een relaxte kerst gehad!

  Succes met je laatste tentamen Marieke!

Geef een reactie