Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 28-11-2012 door , en is onderdeel van de categorie Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica.

Over Cynthia

Ik ben Cynthia, en inmiddels afgestudeerd masterstudent Bio-Pharmaceutical Sciences aan de Universiteit Leiden. Een heel interessante studie en lees hier waarom. Toen ik mijn blogs schreef, begon ik aan het tweede jaar, dat in het teken zou staan van een aantal keuzevakken, een literatuurscriptie en een 6 maanden eindstage. Daarnaast ben ik in dit jaar fractievoorzitter geweest namens Bewust en Progressief in de Universiteitsraad. Volg me ook op twitter: @CynthiaPullen3.

Over de Master Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica

Sanne blogt over de master Biology. Oudere blogs: Cynthia en Rob (Bio-Pharmaceutical Sciences) en Hanneke (Chemistry). Alle informatie over Biology, Bio-Pharmaceutical Sciences en Chemistry is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , , , , , , ,

Carrièreavond; Wat ga ik later doen?

Zeker voor de masterstudent wordt het toch eens tijd om over de komende jaren na te denken. Om deze reden bezocht ik afgelopen week een carrièreavond georganiseerd door mijn studievereniging.

Eens in de twee jaar organiseert L. P. S. V. „Aesculapius” een carrièreavond waarbij oud BFW-studenten komen vertellen over hun loopbaan tot nu toe. Op deze manier kunnen de bachelorstudenten Bio-Farmaceutische Wetenschappen en masterstudenten Bio-Pharmaceutical Sciences horen wat er allemaal mogelijk is na de studie. Ook dit jaar weer heeft de commissie een uitdagende avond in elkaar gezet met een zeer uiteenlopend beeld van carrièremogelijkheden.

We begonnen de avond met een workshop over kwaliteitszorg in organisaties. Het was een zeer inspirerende workshop, waarbij de aanwezigen uitgebreid te horen kregen waarom een kwaliteitszorgsysteem belangrijk is in onder andere farmaceutische bedrijven en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Er werden goede vragen gesteld en na afloop was iedereen een stuk wijzer geworden over het nut van interne en externe audits betreffende de kwaliteitszorg binnen een bedrijf.

Vervolgens was het tijd voor de lezing waarvoor ik gekomen was. Een oud-studente kwam vertellen over haar carrière bij het Ierse bedrijf ICON. Dit is een Contract Research Organization (CRO) die zich voornamelijk bezighoudt met het managen van klinische studies. Een CRO is een op zichzelf staand bedrijfje dat diensten verleent aan klanten uit de farmaceutische industrie (in dit geval). De klinische studies zijn de studies waarbij de geneesmiddelen in mensen getest worden zoals ik in mijn vorige blog heb beschreven. Voor mij was dit een verhelderende lezing, waarbij mijn beeld over het soort werk werd bevestigd. Na afloop heb ik nog gesproken met degene die de lezing gaf en konden we van gedachten wisselen over de mogelijke voor- en nadelen van het werken bij een CRO of bij een grote farmaceut zelf.

Ik moet toegeven dat ik alleen voor deze lezing kwam omdat ik al in mijn bachelorfase had bedacht welke richting ik op wilde. Hierdoor heb ik de andere lezingen niet gevolgd, maar ik heb gehoord dat ze allemaal erg interessant waren en als zeer nuttig zijn ervaren!

Ik wil graag de carrièrecommissie van L. P. S. V. „Aesculapius” bedanken voor het organiseren van een superleuke en interessante avond en wie weet heb ik studenten geïnspireerd om ook zo ’n avond te organiseren voor medestudenten.

Echte carrieretijgers weten wat ze moeten doen.

Geef een reactie