Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 15-6-2015 door , en is onderdeel van de categorie Communicatie, Educatie & Media.

Over Floortje

''Iets met schrijven,'' was altijd mijn standaardantwoord als me gevraagd werd wat ik later wilde worden. Op jacht gaan naar verhalen, ze opschrijven en verspreiden, dat leek me wel wat. De interesse voor het schrijven is nooit afgenomen, maar de interesse voor de verspreiding en publicatie ervan des te meer. Ik heb daarom gekozen voor de master Book and Digital Media Studies aan de Universiteit Leiden. Lees hier meer over mij!

Over de Master Communicatie, Educatie & Media

Floortje blogt over haar leven als studente Book and Digital Media Studies. Oudere blogs: Daan (Lerarenopleiding Geschiedenis), Kim-Lan en Nisse (Journalistiek en Nieuwe Media). Alle informatie over Lerarenopleiding Geschiedenis, Book and Digital Media Studies en Journalistiek en Nieuwe Media is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, ,

De verleiding

Laag vliegt een vliegtuig over mij heen. De letters ‘KLM’ zijn duidelijk leesbaar. Er komt nog een vliegtuig laag overvliegen, groen en oranje van kleur dit keer, maar het logo herken ik niet. Nog een vliegtuig volgt waar met vette letters ‘Corendon’ op geschilderd is. De hele dag zie ik vanaf mijn bureau vliegtuigen af-en aanvliegen. Waar zouden ze vandaan komen? En nog belangrijker, waar gaan ze naartoe? De verleiding om te denken aan een ver oord, waar de zon onophoudelijk schijnt, lonkt naar me als een slagroomgebakje.

Ironisch: altijd als je iets af moet hebben, lijkt het ineens verleidelijk om dingen te doen waar je normaal gesproken een hekel aan hebt. Zo verdienen ineens de spullen in de verhuisdozen, die twee maanden na je verhuizing nog steeds in de vensterbank staan en inmiddels zijn geĆ«volueerd tot stofvangers, allemaal een plekje in je kamer en dan is er ook nog die enorme stapel was, die je gaat sorteren op kleur en na het wassen punctueel gaat strijken – terwijl je het strijkijzer vrijwel nooit aanraakt, laat staan dat je je was op kleur sorteert.

Onder deadlinestress komen de meest vervelende dingen ineens in een ander daglicht te staan. Ze verleiden je om niet aan je paper of scriptie te werken. Ze laten je wegdenken van je nog te schrijven conclusie of nog te structureren inhoudsopgave. Als Alice in Wonderland ben je een compleet andere wereld ingestapt; een waarin het geluid van laag overvliegende vliegtuigen, waar je normaal gesproken zo’n hekel aan hebt, een verleiding vormt voor aanlokkelijke gedachten over verre oorden – ver weg van je nog af te maken paper.

 

Palmbomenstrand

Geef een reactie