Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 22-9-2012 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Tabitha

Strafrecht is uiteraard platonische liefde numero uno. Verder volg ik nu Caraibistiek om meer kennis op te doen over mijn roots, kijk ik het liefst Amerikaanse crimeseries (in het donker) en doe ik ook nog wat aan fitness, lezen en bourgondische quality time met vrienden. Meer over mij? Ik in vogelvlucht.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , , , ,

De week van dag tot dag

Maandag

Yes, aangenomen voor het Prison Project! Vandaag van 9:30 tot 16:30 uur wordt er een training gegeven in de Sterrewacht voor alle student-interviewers, maar eerst ren ik het KOG in om een opdracht in te leveren op het secretariaat Strafrecht. De doos is nog leeg, ik ben de eerste. Later hoor ik toevallig een meisje zeggen dat ze 1 minuut voor de deadline een snoekduik heeft genomen naar die doos om haar opdracht nog op tijd in te kunnen leveren.

De rest van de dag word ik samen met zo’n 50 anderen (opvallend weinig juristen, vooral psychologie- en criminologiestudenten uit heel Nederland) klaargestoomd voor de interviews met ex-gedetineerden. Ook tekenen wij allemaal een geheimhoudingsverklaring. “Geen grappen in de kroeg” dus over anekdotes van de geïnterviewden.

Aan het eind van de dag is er een tsunami aan informatie over me uitgestort. Het komt over als een veelbelovend project en het voelt goed om een steentje bij te kunnen dragen aan wetenschappelijk onderzoek.

Dinsdag

Studeren, studeren, studeren. Honderdvijftig pagina’s wil ik er in een ochtend doorheen jagen, wat niet lukt. Ik bemachtig een plekje in de collegezaal die normaal gesproken zo overvol zit dat zo’n 20 studenten de stoelen uit het restaurant weg kapen om te kunnen zitten en voel me nogal old skool met pen en papier. Voor, links en rechts van me staan Macs te shinen in het zonlicht.

Woensdag

Sinds ik op Facebook alleen maar status updates zag over verkoudheid en ziek zijn in bed, heb ik halfslachtige pogingen gedaan mensenmassa’s die op mij niezen te ontwijken, maar dat is blijkbaar toch mislukt, want ik voel me niet lekker. Deze dag leef ik op kiwi’s en vitamine C-pillen en ’s avonds gaat het gelukkig iets beter. Ik ga eten met een vriendin die in juni is afgestudeerd. Terugkerend gespreksonderwerp: sollicitatiebrieven, advocatenkantoren die vervulde vacatures niet van de website halen, eerste, tweede, derde, vierde rondes, nabellen en –hoewel serieus solliciteren soms een dagtaak is- de verveling die toeslaat zonder werk.

Donderdag

Vandaag is de reünie van Summer Court (een summer course van het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak) met een borrel en daarna een diner. Ik heb in 2010 meegedaan en het is erg gezellig om de andere deelnemers te zien, maar ook handig om wat te netwerken. Aan het begin van mijn studie had ik het vooroordeel dat netwerken een mooi woord was voor geforceerd slijmen om een stage te bemachtigen. Bovendien lust ik geen bitterballen. Maar in de loop der jaren ben ik er gewend aan geraakt dat een borrel dé gelegenheid is om met professionals in gesprek te komen en informatie te krijgen over het werkende leven. En als daar iets uit voortkomt, is dat mooi meegenomen.

Vrijdag

Met het weekend voor de deur is de rek uit mijn spanningsboog. Ik vertoon studieontwijkend gedrag in het kwadraat. Als huisgenoten bepakt met tassen naar hun ouders vertrekken, besluit ik dat het genoeg is voor vandaag. Ik klap de reader waar ik uit aan het lezen was, dicht.

Geef een reactie