Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 25-10-2013 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Caroline

Mijn naam is Caroline en na vier jaar bachelor is het tijd voor de master Forensische criminologie. Verder geniet ik van het leven als student, ga ik regelmatig sporten, lees ik graag en kan ik me uren vermaken met het kijken van series. Door middel van dit blog kunnen jullie op de hoogte blijven van mijn studieperikelen en mijn studentenleventje. Lees
hier meer over mij.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , ,

De wondere wereld die de bieb heet

Het is woensdagmiddag en ik zit braaf in de bieb te studeren. Nou ja, dat is de bedoeling. Ik zit namelijk al een uur naar mijn scherm te staren en heb nog niks nuttigs gedaan. Echter, vervelen doe ik me niet. De bieb is een eigen wereldje opzich. Na enkele dagen in de bieb ga je mensen herkennen, ontdek je patronen en ontwikkel je puntjes van irritatie. Je hoeft er niet eens hele dagen achter elkaar voor in de bieb te zitten, een paar uur is eigenlijk al voldoende.

Zo zit ik in de juridische bibliotheek op het KOG en tijdens het studeren de laatste dagen zie ik steeds dezelfde mensen en taferelen, zoals:
– de jongen met een raar groen bladerig goedje (thee?) in zijn drinkflesje
– het meisje dat zuchtend achter haar laptopje zit en steeds moeilijker gaat kijken (herkenbaar)
– een groepje internationale studenten dat ieder half uur koffie gaan drinken
– een meisje dat liters water achterover slaat (nadorst?!)
– studenten die niet kunnen fluisteren (irritant!)
– een meisje dat keihard op het toetsenbord tikt
– de biebmiep die als versteend naar het computerscherm staart
– een middelbare scholiere die braaf wiskundesommen maakt (uhm, wat doe jij hier?)
– een oudere man die geconcentreerd veel te ingewikkeld uitziende artikelen leest
– en nog honderd studenten die allemaal hun eigen ding doen

De bieb is een soort habitat waarin iedereen in zij of haar eigen bubbel leeft. En ik? Ik ben met wat geluk een uurtje geconcentreerd waarna ik mijn omgeving weer veel interessanter vind dan de opdracht die ik toch echt eens moet gaan afmaken, hoor ik ieder hakje tikken en praat ik teveel met mijn studiegenootjes. Ach, ik kom mijn uurtjes in de bieb wel door en zit ik er soms zo lang dat ik aan het einde van de dag een spinnenweb op mijn fiets aantref!

 

foto (13)

Geef een reactie