Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 15-2-2013 door , en is onderdeel van de categorie Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica.

Over Cynthia

Ik ben Cynthia, en inmiddels afgestudeerd masterstudent Bio-Pharmaceutical Sciences aan de Universiteit Leiden. Een heel interessante studie en lees hier waarom. Toen ik mijn blogs schreef, begon ik aan het tweede jaar, dat in het teken zou staan van een aantal keuzevakken, een literatuurscriptie en een 6 maanden eindstage. Daarnaast ben ik in dit jaar fractievoorzitter geweest namens Bewust en Progressief in de Universiteitsraad. Volg me ook op twitter: @CynthiaPullen3.

Over de Master Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica

Sanne blogt over de master Biology. Oudere blogs: Cynthia en Rob (Bio-Pharmaceutical Sciences) en Hanneke (Chemistry). Alle informatie over Biology, Bio-Pharmaceutical Sciences en Chemistry is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , , ,

Diesviering van de Universiteit Leiden

8 Februari was het zover, de diesviering van de Universiteit Leiden. En niet zomaar een diesviering. Behalve dat deze universiteit haar 438ste verjaardag vierde, stond de viering in het teken van de wisseling van de Rector Magnificus-Voorzitter van het College van Bestuur (CvB). Dit was voor ons als Universiteitsraad natuurlijk ontzettend interessant. Hoe zou prof. dr. Carel Stolker het bij zijn eerste publieke optreden in zijn nieuwe functie doen, wat zou prof. dr. Paul van der Heijden allemaal zeggen tijdens zijn laatste diesrede.

Voor ik op deze belangrijke zaken in ga, wil ik jullie toch allemaal even meenemen naar wat er verder gebeurd is tijdens de viering. Want er werden ook twee eredoctoraten uitgereikt, ditmaal aan de faculteit Geesteswetenschappen. Dhr Rien Verhoef en prof. dr. Patricia Crone samen met prof. dr. Michael Cook. Dit laatste eredoctoraat stond in het teken van 400 jaar Arabisch in Leiden. Behalve deze twee eredoctoraten werd ook de Onderwijsprijs van de Leidse StudentenRaad (LSR) uitgereikt. Ditmaal was dr. Baasten van de opleiding Herbreeuws en Joodse studies volgens de LSR een docent die zeer goed onderwijs geeft en de studenten inspireert.

blog 13

 

De diesrede van prof. dr. Van der Heijden stond in het teken van Werken aan de Universiteit. Dit vertaalde zich in drie hoofdvragen: wat betekent het om te werken aan de universiteit als wetenschapper, hoe breng je de universiteit vooruit door eraan te werken, en wat betekent dit arbeidsrechtelijk. In mijn ogen was het een interessante rede, waarbij ik weer een aantal interessante titels van boeken heb gehoord om over het universitaire milieu te lezen.

Na ongeveer anderhalf uur was het tijd voor de wisseling van de RM-ketting. Ik had het op de een of andere manier iets langer verwacht, maar als je op het verkeerde moment met je ogen had geknipperd, had je het gemist. Toen was het een feit: Paul van der Heijden is niet langer meer de Rector Magnificus-Voorzitter van het CvB, maar deze taak is vanaf nu van prof. Carel Stolker. Na een eerste korte speech en wat bedanken was het eindelijk tijd voor de borrel.

Een goede netwerkborrel waar ik onder andere met Naut Wellink (voorzitter raad van toezicht) en Jozias van Aartsen (burgemeester Den Haag) heb gesproken.

Het was een zeer geslaagde middag.

 

 

Geef een reactie