Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 3-2-2014 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Bas

Bas studeert Ondernemingsrecht en staats- en bestuursrecht. Ik ben daarnaast actief bij de rechtswinkel Alphen a/d Rijn eo, het Juridisch Loket, D66 Leiden, het Nederlands Juristen Comité van de Mensenrechten en Ciwara Kids. Lees hier meer over mij. Volg mij op twitter via @baswallage.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , ,

Een lastige keuze

In de maand januari 2014 moest ik nog twee tentamens maken alvorens te beginnen met het welbekende Practicum uit de Masterfase. Vaak heb je als student wel een gevoel over hoe je het tentamen hebt gemaakt. Dit keer sloeg ik de plank volledig mis.

Na beide tentamens te hebben gemaakt meldde ik het thuisfront dat ik één van de twee tentamens erg moeilijk vond, het andere tentamen had ik zeker weten behaald! Na twee weken wachten kreeg ik een mail, tegenwoordig ontvang je cijferwijzigingen per mail. Bevend van angst zag ik tot mijn geluk dat ik het moeilijke tentamen had behaald. Ik zou dus de laatste week van januari mee op wintersport kunnen. Een weekje naar Lech, heerlijk! Niets bleek minder waar toen ik uiteindelijk het cijfer 4 terug kreeg voor het makkelijke tentamen. Na tien minuten van verbijstering heb ik toch maar weer het thuisfront opgebeld met de mededeling dat mijn vakantieplannen enigszins waren gewijzigd. Ik had de keuze tussen een mondelinge herkansing of een weekje vakantie. Dit laatste betekende wel zes maanden studievertraging, een duivelsdilemma!

Na enig overleg heb ik afgelopen woensdag mijn mondelinge herkansing behaald en begin ik deze week met het Practicum! Uiteindelijk, na alle vakantiefoto’s uit de bergen jaloers te hebben bekeken heb ik toch een goede keuze gemaakt. Op vakantie kan ik volgend jaar weer.

We zijn vrij tot op het moment dat we kiezen, van dan af controleert de keuze de kiezer.

joostverweij-skigrappen-hetbeginttekomen

Geef een reactie