Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 24-4-2014 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Bas

Bas studeert Ondernemingsrecht en staats- en bestuursrecht. Ik ben daarnaast actief bij de rechtswinkel Alphen a/d Rijn eo, het Juridisch Loket, D66 Leiden, het Nederlands Juristen Comité van de Mensenrechten en Ciwara Kids. Lees hier meer over mij. Volg mij op twitter via @baswallage.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , ,

Een leven lang leren

In de masterfase komt het normale werkleven steeds dichterbij. De colleges, opdrachten en tentamens inruilen voor een 40 uur durende werkweek. Veel studenten kijken naar dit moment uit. Financieel ga je er vaak dan ook flink op vooruit. Uiteraard speelt die gedachte ook in mijn hoofd. Ik verwacht echter de rest van mijn leven nog verder te studeren, je bent nooit uitgeleerd. Om deze reden ga ik vanaf september toch nog maar verder met mijn tweede masterspecialisatie. Nu kan ik nog studeren, over tien jaar gaat dat hoogstwaarschijnlijk toch minder makkelijk!

De masterfase

In de masterfase krijg je voornamelijk vakken waarvoor je schriftelijke opdrachten moet schrijven. Het hersenloos stampen van informatie voor tentamens is niet meer nodig. Ik kan mijn master combineren met mijn “bijbanen” en overige  nevenactiviteiten. In één van mijn eerdere blogs schreef ik al dat ik nooit echt een keuze heb kunnen maken tussen de masterspecialisaties Ondernemingsrecht en Staats- en bestuursrecht. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de masterspecialisatie Ondernemingsrecht. Deze master is ontzettend leuk en uitdagend. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de commerciële advocatuur. Gezien mijn interesse in mensenrechten en bovenstaande afweging wil ik in september starten met mijn tweede masterspecialisatie.

Nu de pensioengerechtigde leeftijd is verhoogd gaat iedereen langer werken. Ik zoek werk waarbij ik kan blijven denken (leren). Voordat ik hiermee ga starten ga ik eerst nog maar beginnen met de master Staats- en bestuursrecht. Leren zonder te denken is ijdel. Denken zonder te leren is gevaarlijk- Confucius

images-1

 

2 Comments

 1. Ramona
  24 april 2014

  Goede keuze! Ikzelf kies ervoor te gaan werken na mijn master en (voor mijn dertigste) nog een tweede en mogelijk derde master in deeltijdse volgen. Ook ik houd van leren! 🙂
  Blijf je volgend jaar dan ook bloggen?

  • Bas
   24 april 2014

   Dankjewel! Het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze ;). Een deeltijd master naast je werk is natuurlijk ook mogelijk.

   Ik hoop dat ik volgend jaar kan blijven bloggen. Ik moet nog in overleg met de universiteit en ik hoop dat ik tijd kan blijven vrijmaken voor mijn blogs.

   Dank voor je reactie!

Geef een reactie