Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 6-1-2013 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Dave

Na de bachelors Engelse Taal en Cultuur en Rechtsgeleerdheid heb ik de master Staats- en bestuursrecht gevolgd aan de rechtenfaculteit in Leiden. Een verrassende studie die veel vraagt van studenten, maar gelukkig ook veel teruggeeft. Dit is de juiste keuze voor mij geweest. Inmiddels ben ik al afgestudeerd. Weet jij al welke master je gaat volgen aan Universiteit Leiden?

Lees meer over Dave.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , ,

Eindelijk: kerstvakantie…

Eindelijk: kerstvakantie! Dat angstvallige gevoel bekroop mij toen het kerstreces begon. En ja hoor, al mijn vrienden – die niet (meer) studeren – organiseerden het ene feestje na het andere! Waarom? Omdat het kerst was en er is veel te doen (ook al heb je een “compacte” vriendenkring). Ik had er zin in! Het is tenslotte kerst!

Al snel – na twee volle dagen kerstreces – was het kerstgevoel verdwenen…als een hypothetische berg sneeuw voor de zon wel te verstaan! Helaas was ik de enige die hiermee rondliep. De feestjes gingen door en iedereen was druk bezig met van alles en nog wat. Neemt niet weg dat er gewoon gestudeerd moest worden, dus dat doe je dan maar!

Whatsapp, Facebook PB’s, SMS’jes en zelfs telefoontjes: “He, ben je er vanavond?…Nee…Waarom niet dan?…echt waar…dat is k*&%e…”. En steeds riep ik – wellicht om mijn eigen situatie te verlichten (haal het “wellicht” maar weg) – dat het zeker niet k*&%e was: het was een voorrecht om te kunnen zeggen dat ik me bezig hield met een studie…en wat voor één! Zo heb ik mijn dagen versleten. De oplettende lezer zal zijn opgevallen dat ik het niet heb gehad over de avonden…en met reden!

De avonden werden bijzonder goed gespendeerd. Een familiefeest organiseren; de verjaardag van mijn vader vieren; eten bij mijn broer en zijn verloofde; “derde” kerstdag bij mijn ouders; gezellig naar “The Hobbit”. Kortom, veel gedaan en genoten!
Tegen al mijn collega’s: succes met de tentamens en bedenk maar dat het niet zo gek is, dat wij de mogelijkheid hebben om te studeren!

Dave

Geef een reactie