Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 24-2-2012 door , en is onderdeel van de categorie Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica.

Over Hanneke

Hanneke is inmiddels afgestudeerd en schrijft niet meer voor het Leids Kwartiertje, maar alle blogs die ze over haar studie heeft geschreven, kun je hier nog vinden.

Over de Master Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica

Sanne blogt over de master Biology. Oudere blogs: Cynthia en Rob (Bio-Pharmaceutical Sciences) en Hanneke (Chemistry). Alle informatie over Biology, Bio-Pharmaceutical Sciences en Chemistry is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , ,

Fanatiek

Masterstudent zijn betekent voor veel studenten om mij heen een verandering in studiehouding. De stof in de master gaat dieper en ligt dichter bij je eigen interesse. Dus je wordt ook wat fanatieker. En het verbreedt je horizon:

Vorige week had ik een interview in Nijmegen met dr. Martin Drenthen voor mijn masterstage: ik schrijf een hoofdstuk in een boekje over biodiversiteit.  Dat betekende een flinke treinreis. En wat doe je dan als gemotiveerde masterstudent?

Juist, nog wat lezen en studeren.

Ik vond het interessant om te gast te zijn op een andere faculteit. In Nijmegen doen ze de dingen toch weer wat anders dan in Nijmegen. Ze hebben bijvoorbeeld verplichte vakken wetenschapsfilosofie in de masterfase, vertelde Drenthen me. De beta-faculteit is denk ik ook wat kleiner in omvang. Ik zag namelijk minder verschillende chemische vakgroepen op het bord in de hal en ze zitten voornamelijk in één (heel groot) gebouw.

Ook ik ben wel een fanatieke masterstudent geworden. Niks mis mee, toch? 😉

Geef een reactie