Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Hanneke

In mijn top-10 van ‘vervelende-vragen-die-mensen-vaak-stellen’ stond de vraag ‘Wat studeer je?’ zeker in de top-5. Niet omdat ik mijn studie niet leuk vond, hoor. Helemaal niet zelfs. Ik kan me oprecht opwinden over zaken uit mijn vakgebied. Dan ben je toch zeker wel geïnteresseerd en betrokken.

Ik vond het een vervelende vraag, omdat het antwoord ingewikkeld is. Mensen verwachten gewoon te horen ‘rechten’ of ‘wiskunde’. En dan kom ik met een uitleg van 3 minuten, terwijl zij gewoon een snel beleefdheidsvraagje stelden.

Eigenlijk is mijn studie superinteressant en vind ik het leuk om erover aan mensen te vertellen. Ik studeerde namelijk scheikunde, met als specialisatie wetenschapscommunicatie, officieel ‘Chemistry & Communication’. Daarnaast deed ik nog een tweede master in de filosofie, ‘Philosophy of a Specific Discipline’, die gekoppeld is aan de scheikundemaster.

Hoe kom je er bij deze masters te kiezen? Dat heeft alles te maken met mijn grote interesse: duurzaamheid. Mijn bachelor was Sustainable Molecular Science and Technology (nu MST). Na de middelbare school ben ik een jaar vrijwilligerswerk gaan doen in Thailand en toen heb ik deze bachelor min of meer op de gok gekozen. Iets met beta, maar wel lekker breed en interdisciplinair. Het bleek een schot in de roos.

De afgelopen maanden heb ik verteld over mijn ervaringen als masterstudent. In het lab, in de collegezaal, maar ook thuis of op kantoor op de faculteit, waar ik zat te schrijven voor stage of scriptie. In juli 2012 heb ik mijn laatste blogpost geschreven want per september startte mijn eerste baan!