Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 5-9-2012 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Tabitha

Strafrecht is uiteraard platonische liefde numero uno. Verder volg ik nu Caraibistiek om meer kennis op te doen over mijn roots, kijk ik het liefst Amerikaanse crimeseries (in het donker) en doe ik ook nog wat aan fitness, lezen en bourgondische quality time met vrienden. Meer over mij? Ik in vogelvlucht.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

Highlights van de eerste “schooldag”


En het is weer het moment om nieuwe wettenbundels te kopen. De geel gearceerde exemplaren vol tabjes in alle kleuren van de regenboog maken plaats voor een gloednieuwe, nu nog brandschone versie.

Officieel heb ik vier huisgenoten, maar blijkbaar trippelt er sinds enige tijd ook een illegale “huurder” rond in huis. M’n huisgenootje zet in op het grove geschut.

De week begint altijd met een gezamenlijk etentje met m’n huisgenootjes. Deze week staat er lasagne op het menu met speculaas slagroomijs toe.

Zondagavond keek ik nog samen met huisgenoten en 3,7 miljoen anderen naar Boer zoekt vrouw, de volgende ochtend staat het nieuwe academiejaar alweer op de stoep.

De dag begint om 8:30  uur met een paar uurtjes studeren voor het hoorcollege Rechtshandhaving. Na de lunch ga ik de deur uit om wettenbundels en een collegeblok te kopen, om er na een zoektocht kris kras door de stad achter te komen dat blijkbaar iedereen vandaag dat lumineuze idee had, want de collegeblokken zijn overal uitverkocht. Na anderhalf uur en vijf winkels verder, vind ik er gelukkig één… een kwartier voordat het introductiecollege van Practicum begint. Daarna stellen de docenten zich voor en wordt er een korte presentatie gegeven van elk vak.

Ik race weer naar huis voor het gezamenlijke huiseten en ’s avonds ga ik naar een lezing over secularisatie, georganiseerd door de vier christelijke studentenverenigingen in Leiden.

Na een bescheiden afterparty doe ik om 1:30 uur het licht uit. Een geweldige eerste dag, dat belooft wat voor de rest van het jaar!

One Comment

  1. B. Mink
    5 september 2012

    Weer een leuk stukje! Ga zo door!

Geef een reactie