Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 6-2-2014 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Caroline

Mijn naam is Caroline en na vier jaar bachelor is het tijd voor de master Forensische criminologie. Verder geniet ik van het leven als student, ga ik regelmatig sporten, lees ik graag en kan ik me uren vermaken met het kijken van series. Door middel van dit blog kunnen jullie op de hoogte blijven van mijn studieperikelen en mijn studentenleventje. Lees
hier meer over mij.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , ,

I’m getting old..

Je kent het wel. Je zit met vrienden koffie te drinken en je komt op het onderwerp leeftijd. Er is altijd wel iemand die zegt: ‘ik word oud’. Slaat natuurlijk helemaal nergens op want we zijn eigenlijk nog puppies, maar toch.. Door dat zinnetje onstond een gesprek over dat we de viezigheid in onze studentenhuizen moe zijn, dat we wel genoeg tentamens hebben gemaakt en dat de activiteiten niet meer zo leuk zijn als ‘vroegah’.

Misschien word ik niet oud, maar word ik wel te oud voor sommige dingen. Ik vind het leuk om zo nu en dan naar activiteiten van mijn studievereniging te gaan. Toch lijken de activiteiten minder te boeien. Waar ik me eerst sowieso vermaakte en niet kon wachten op de volgende borrel of het volgende feest, lijkt het nu meer moeite te kosten om het leuk te vinden. Ben ik kritischer geworden, heb ik al aan zoveel activiteiten deelgenomen dat het me is gaan vervelen of verschil ik qua leeftijd teveel met de eerstejaars? Ik weet het niet zo goed, maar misschien is het helemaal niet gek dat het zo voelt. Ik ben inmiddels vijfdejaars student, heb al een heel aantal tentamens weten te tackelen en ben nog maar een half jaar verwijderd van mijn afstuderen. Voor veel dingen geldt gewoon: been there, done that. Het is dus tijd voor iets nieuws. Gelukkig ben ik net begonnen aan een nieuwe uitdaging, namelijk een stage bij de Politie. Eens zien hoe me dat gaat bevallen, want wie weet verlang ik over een tijd weer naar de activiteiten waar ik me nu te oud voor voel. Ik zal het jullie laten weten, want op mijn stage voel ik me weer jong en onervaren. Het is ook nooit goed ;).

sticker375x360

2 Comments

 1. pls I need the english translation of these write-ups
  1 mei 2014

  I’m an international prospective student, would really like to read this stuff but I don’t understand dutch, could you kindly put an english translation?

  • Annegien
   1 mei 2014

   Hi, this is a blog for Dutch-speaking students. Leiden University has a blog that is especially tailored for international prospective students: The Leidener (http://theleidener.com/)

Geef een reactie