Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 1-2-2013 door , en is onderdeel van de categorie Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica.

Over Cynthia

Ik ben Cynthia, en inmiddels afgestudeerd masterstudent Bio-Pharmaceutical Sciences aan de Universiteit Leiden. Een heel interessante studie en lees hier waarom. Toen ik mijn blogs schreef, begon ik aan het tweede jaar, dat in het teken zou staan van een aantal keuzevakken, een literatuurscriptie en een 6 maanden eindstage. Daarnaast ben ik in dit jaar fractievoorzitter geweest namens Bewust en Progressief in de Universiteitsraad. Volg me ook op twitter: @CynthiaPullen3.

Over de Master Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica

Sanne blogt over de master Biology. Oudere blogs: Cynthia en Rob (Bio-Pharmaceutical Sciences) en Hanneke (Chemistry). Alle informatie over Biology, Bio-Pharmaceutical Sciences en Chemistry is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , , ,

Instellingsaudit Universiteit Leiden

Na maanden van voorbereiding was het voor de Universiteit Leiden vorige week zo ver. De commissie van de NVAO bestaande uit prof. dr. Vervenne (voormalig rector K.U. Leuven), dr. Cohen (voormalig rector Universiteit Maastricht), prof. dr. Ir. Mouwen (voormalig vicevoorzitter CvB Universiteit Tilburg) en mevr. Bach-Kolling (student onderwijskunde Universiteit Twente) kwam naar Leiden om met een groot aantal medewerkers te spreken over het kwaliteitszorgsysteem van onze Universiteit.

Zo werd ik samen met vier mede-UR studentleden door de commissie ondervraagd over onze bevindingen omtrent het kwaliteitssysteem. Van te voren hadden we al een korte vuurdoop ondergaan bij prof. dr. Breimer (oud-rector Universiteit Leiden) en prof. dr. Van Haaften (oud-vicevoorzitter CvB Universiteit Leiden). Hier werden we, onvoorbereid, aan een ware test onderworpen om ons voor te bereiden op wat we konden verwachten tijdens het gesprek met de auditcommissie. Ik moet toegeven dat ik hier wat van geschrokken was en deze avond deed me erg denken aan een mondeling tentamen waarbij je onvoorbereid komt aankakken bij de docent. Achteraf gezien hebben we alle vijf wel erg veel geleerd van deze ervaring, waardoor we eigenlijk de beste voorbereiding hebben gehad.

Het gesprek met de auditcommissie verliep ontzettend prettig. Het “kruisverhoor” dat ik eerlijk gezegd een klein beetje had verwacht was absoluut niet aan de orde. We hebben drie kwartier gesproken over onze eigen ervaringen bij de Universiteit Leiden. Wat we als positief en negatief ervaren, hoe we onze rol in de Universiteitsraad zien en in hoeverre het internationale profiel dat de Universiteit beoogt ook klopt. We kregen zelfs complimenten van de voorzitter van de commissie dat hij onze insteek van Universitaire gemeenschap en het belang van de korte lijnen tussen professoren en studenten zeer waardeerde. Het was voor ons allemaal een ontzettend plezierig gesprek. Zeer constructief en met een goed resultaat.

Achteraf kregen we te horen deze positieve trend uit alle gesprekken naar voren was gekomen. Ik denk dat onze Universiteit met veel vertrouwen kan uitkijken naar de trials die over een maand plaats zullen vinden.

Ik denk dat het heel erg belangrijk is dat we allemaal goed in ons achterhoofd houden hoe belangrijk een intern kwaliteitzorgsysteem is en dat dit zeker nagestreefd wordt.

De cyclus die bij de Universiteit Leiden wordt doorlopen

De cyclus die bij de Universiteit Leiden wordt doorlopen

Geef een reactie