Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 25-9-2013 door , en is onderdeel van de categorie Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica.

Over Cynthia

Ik ben Cynthia, en inmiddels afgestudeerd masterstudent Bio-Pharmaceutical Sciences aan de Universiteit Leiden. Een heel interessante studie en lees hier waarom. Toen ik mijn blogs schreef, begon ik aan het tweede jaar, dat in het teken zou staan van een aantal keuzevakken, een literatuurscriptie en een 6 maanden eindstage. Daarnaast ben ik in dit jaar fractievoorzitter geweest namens Bewust en Progressief in de Universiteitsraad. Volg me ook op twitter: @CynthiaPullen3.

Over de Master Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica

Sanne blogt over de master Biology. Oudere blogs: Cynthia en Rob (Bio-Pharmaceutical Sciences) en Hanneke (Chemistry). Alle informatie over Biology, Bio-Pharmaceutical Sciences en Chemistry is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , ,

Keuzevakken (2)

Zo, ik ben alweer over de helft van de tijd van mijn keuzevak in Utrecht. Nog steeds even enthousiast, met veel ervaringen erbij. Klinkt goed toch! Het einde is in zicht, en dat komt echt steeds dichter bij. Als ik bedenk wat er nog gedaan moet worden om alles tot een goed einde te brengen, zou ik misschien daaraan moeten werken in plaats van deze blog te schrijven. Ik wil jullie wel graag op de hoogte houden en heb stiekem ook even geen zin. Dus weer een nieuwe manier om te soggen!

Maar ik wil jullie wel iets over mijn project vertellen, zoals ik had beloofd in mijn vorige blog. Ik ga de komende week onderzoek doen naar de effecten van verschillende mono- en disaccharides (glucose, mannitol, sucrose en lactose) als cryoprotectant voor een humaan serum albumine (HSA) formulering (veel moeilijke woorden in een zin, voor wie niet in dit gebied zit). Simpel gezegd: welke suiker is het effectiefst in het beschermen van HSA na vriesdrogen (vriesdrogen is het onder vacuüm van vloeistof naar vaste stof laten gaan, waardoor het water van ijs naar water damp gaat).

Nadat ik dus voor het eerst een “steriele” bereiding heb gedaan, (echt steriel werken mag ik het niet noemen als allerlei mensen met gewone kleding binnenkomen, de werkkast al in geen 3 jaar meer gekeurd is en producten zowel binnen als buiten de beschermde ruimte worden gebruikt) heb ik voor het eerst een product laten vriesdrogen. Vervolgens heb ik allerlei experimenten uitgevoerd om te zien welke suiker HSA het beste beschermt.

Deze experimenten zitten nu in de beginfase, dus ik kan nog niets zeggen over de resultaten. Die zal ik in mijn volgende blog vermelden. Voor degene die daarin geïnteresseerd is.

Eigenlijk komt het erop neer dat het een behoorlijk intensief vak is, met veel uitdaging! Past precies in mijn straatje.

P.s. de vertragingen met de trein vallen best mee! Bus 12s in Utrecht is wel een hel!

massa bij bus 12S (Utrecht)

Geef een reactie