Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 12-2-2015 door , en is onderdeel van de categorie Regiostudies.

Over Li-Anne

Inmiddels heb ik mijn master East Asian Studies in de richting China al afgerond (meer over mij hier). Behalve leven en werken in het verleden, heden en de toekomst ga ik graag naar het buitenland (of bij gebrek aan beter Limburg) en is eten een van mijn grootste hobby's!

Over de Master Regiostudies

Hier vind je de blogs over East Asian Studies van Aranka (Japans) en Li-Anne (Chinees), Jasper blogt over de master North American Studies. Alle informatie over East Asian Studies en North American Studies is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , , , ,

Klaar voor de start!

Hallo allemaal! Ik ben, zoals een groot deel van mijn medebloggers, ook eindelijk afgestudeerd! Als mijn stage in april afloopt, betekent dit dat de arbeidsmarkt echt in het vizier komt. De volgende stap is dan ook een voltijd baan vinden, een stap die ik goed voorbereid wilde nemen. Maar de realiteit heeft me een beetje ingehaald en nu sta ik al aan het begin van een uitgestrekt landschap waarin ik mijn eigen route mag uitzetten.

Dat is aan de ene kant leuk, want ik kan nog alle kanten op. Mijn academische vaardigheden zouden goed van pas kunnen komen bij veel verschillende banen. China is bovendien een opkomende markt, dus je zou verwachten dat er vraag genoeg is. En vragen zijn er wel, maar vooral in mijn hoofd: “Wat wil ik doen? Waar kunnen ze mij gebruiken? Wil ik in Nederland blijven of toch niet?”

Maar dat zijn de bekende verhalen en stilstaan is natuurlijk geen optie. Ik blog bijvoorbeeld nog (met veel plezier!) en gooi zoveel mogelijk lijntjes uit om elke vis te kunnen vangen. Een lijn hiervan is het loopbaancentrum van de universiteit zelf. Alumni mogen hier tot een halfjaar na hun afstudeerdatum langskomen voor advies en die kans grijp ik graag aan. Zelfs als je vijf jaar hebt gestudeerd en denkt voorbereid te zijn op wat er gaat komen, is de arbeidsmarkt opgaan toch wel een grote verandering. Woorden als verzekering, pensioen en uitkering krijgen een heel andere lading, want dit soort begrippen worden ineens je realiteit.

Gelukkig heb ik nog geen reden om direct een uitkering aan te vragen. Ik heb een aantal projecten ‘on the side’ lopen en houd me bovenal ook bezig met zaken die niets met werk te maken hebben. Vrienden, familie en eten komen hierbij goed van pas en zorgen ervoor dat werk niet te belangrijk wordt in mijn leven. Hoewel, het zal ook moeilijk zijn om eten van de eerste plek te stoten!een_frisse_start_met_je_tweede_carriere

Geef een reactie