Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 4-2-2013 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Mariska

Mijn naam is Mariska en ik heb Criminologie gestudeerd. Inmiddels ben ik afgestudeerd in de masterspecialisatie Veiligheidsbeleid en rechtshandhaving. Op dit blog heb ik geschreven over dingen die mij bezighielden met betrekking tot mijn studie en studentenleven. Meer over mij lees je hier.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , ,

Koffie: de zwarte motor

Voor een masterstudent is een goede kop koffie onmisbaar. Menig studienacht wordt erop doorgehaald en het doet soms wonderen bij een kater. Het is onmisbaar tijdens het studeren voor een moeilijk tentamen of het halen van een deadline. Het is een eerste levensbehoefte voor studenten. Helaas wordt deze eerste levensbehoefte in de UB ernstig onderkend. De enige koffie die hier te krijgen is, is een slappe bak uit de automaat.

koffie

Een regelmatig terugkerend onderwerp tijdens de studiebreak is dan ook het feit dat de koffie zo slecht is. Je kan zelf de sterkte van je koffie variëren door middel van de knoppen op de machine, maar echt genieten wordt het nooit. Het lijkt erop dat de UB onze klaagzangen heeft gehoord, want in de weekenden staat er tegenwoordig een ware barista in de UB! Om ons bikkelende (master)studenten tegemoet te komen maakt Coffeestar in de weekenden bakkies pleur in alle soorten en maten. De verhalen die ik hoorde waren vol lof, dus na een dag keihard studeren en vier plastic-bekertjes-automaten-koffie verder, was het tijd voor een sterkere bak. Het werd wel een cappuccino want een espresso is dan net weer te sterk. De barista maakte voor mij een prachtig hartje in mijn cappuccino. Alleen dat hartje maakte mij al blij en verbeterde mijn studiezin. Maar toen ik de eerste slok nam, wist ik niet wat me overkwam, het was of een engeltje op mijn tong piste. Dit was een bakje puur genieten in de barre studietijden. Waarschijnlijk komt het vooral door de voorafgaande slechte koffie van die dag maar ik wist niet dat koffie zó lekker kan zijn!

 

Geef een reactie