Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 7-10-2012 door , en is onderdeel van de categorie Letterkunde & Taalwetenschap.

Over Kanta

Kanta heeft de researchmaster Literary Studies afgerond en is nu bezig met haar promotieonderzoek aan de universiteit van Oxford. Tegenwoordig blogt ze verder en recenseert ze boeken op MsKanta. Ze is ook te vinden op Twitter (onder de naam @MsKanta). Wil je weten waarom Kanta zo graag voor ons blogde? Lees het hier.

Over de Master Letterkunde & Taalwetenschap

Hier vind je de blogs over Literary Studies van Aranka (specialisatie Engels) en Kanta (researchmaster). Alle informatie over Literary Studies is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, ,

Leiderschapskwaliteiten

De introductiebijeenkomst van het LLP.

De introductiebijeenkomst van het LLP.

In mijn vorige blog had ik het over het begin van mijn researchmaster. Dat is dit jaar niet het enige waar ik me op de universiteit mee bezig houd: ik doe namelijk ook mee aan het Leiden Leadership Programme (LLP). Het LLP is een honours college, speciaal voor masterstudenten, dat vorig jaar is begonnen. Een vriendin van me heeft toen meegedaan, en zij was er zo enthousiast over dat ik besloot om me er ook voor in te schrijven.

Het leuke aan het LLP is dat studenten van alle masteropleidingen mee kunnen doen. Een ideale manier dus om ook eens mensen buiten je eigen studie of faculteit te leren kennen: vóór de voorlichting over het LLP was ik nog nooit op de rechtenfaculteit geweest! Ook bedacht ik dat dit wel eens een goede manier kon zijn om me voor te bereiden op een baan later. Want ja, die master duurt ook niet eeuwig…

Het LLP is eind augustus begonnen, en ik heb sindsdien gemerkt dat het je op twee manieren voorbereidt op een baan. Ten eerste maak je allerlei ‘assessments’. Dit zijn tests waarmee je persoonlijkheid geanalyseerd wordt, en dit soort tests worden erg vaak gebruikt door bedrijven bij sollicitatieprocedures voor bijvoorbeeld traineeships. Gisteren bijvoorbeeld had ik een assessment dat TNT Post gebruikt om zogenaamde ‘high potentials’ binnen het eigen bedrijf te selecteren. Enigszins zenuwslopend, maar nogal een voorsprong dus, als je al ervaring hebt met zo’n assessment!

Maar waar ik het meest zin in heb, is de ‘praktijkopdracht’ die het tweede deel van het LLP omvat. Dit is een groepsopdracht, die niet te vergelijken is met een stage: je groepje mag namelijk helemaal zelf bepalen hoe de opdracht wordt ingevuld, wat je tijdsindeling is, enzovoort. Je bent dus veel zelfstandiger bezig. Ook kom je juist terecht bij bedrijven die je misschien niet op je lijstje van potentiële werkgevers zou zetten: zo is mijn praktijkopdracht bij het UWV. En juist daarvan leer je volgens mij heel veel. Ik ben dus heel benieuwd…

Geef een reactie