Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Li-Anne

大家好 (Hallo allemaal)!

Zo weten jullie gelijk wat ik heb gestudeerd, deze betekenisvolle streepjes zijn tegenwoordig wel bekend. De afgelopen vijf jaar heb ik deze streepjes en de bijbehorende cultuur uitvoerig bestudeerd. Nu ik de master East Asian Studies in de richting China heb afgerond, hoop ik mijn kennis van het land en de taal in mijn werk te kunnen passen.

Chinees studeren, hoewel zwaar, is erg leuk en een grote uitdaging. Het feit dat je na deze studie mysterieuze tatoeages en extosiche verpakkingen kunt ontcijferen is een groot pluspunt. Nu ik klaar ben in de schoolbanken en de arbeidsmarkt opga, is werken mijn volgende project. Hoewel China aantrekkelijk is als markt, geldt die aantrekkingskracht helaas niet gelijk voor afgestudeerde masterstudenten. Iedereen die mij dan ook meldt dat de banen voor iemand die Chinees heeft gestudeerd voor het oprapen liggen, wordt vriendelijk maar dringend verzocht mij vacatures door te sturen. Eeuwige dankbaarheid en lekker eten zijn een mogelijke betaling, maar hierover kan overlegd worden.

Gelukkig kan ik in mijn huidige baan als communicatiemedewerker ook veel dingen die ik tijdens mijn studie heb geleerd gebruiken. Daarnaast besteed ik naast werken ook nog genoeg tijd aan boeken en manga lezen, bezoek ik graag musea, kijk ik anime en ga ik liefst zoveel mogelijk Nederland uit. Ik schrijf verhalen die al dan niet gelezen worden en speel toneel zodat ik op sommige momenten zeker gezien word. Bloggen is voor mij een aangename afleiding naast eten om me bezig te houden. Kortom, alumni zijn is een drukbezette baan, waar ik me vol overgave op stort!

一会儿见 (Tot later)!

Li-Anne