Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 20-11-2012 door , en is onderdeel van de categorie Communicatie, Educatie & Media.

Over Nisse

Hoi, ik ben inmiddels alweer afgestudeerd aan de masteropleiding Journalistiek en Nieuwe Media. Maar je kunt hier op Het Leids Kwartiertje lezen wat voor avonturen ik heb beleefd als student, stagiair en als starter! Uiteraard kun je me ook benaderen via Twitter (@nissebnhdd ).

Lees meer over Nisse.

Over de Master Communicatie, Educatie & Media

Floortje blogt over haar leven als studente Book and Digital Media Studies. Oudere blogs: Daan (Lerarenopleiding Geschiedenis), Kim-Lan en Nisse (Journalistiek en Nieuwe Media). Alle informatie over Lerarenopleiding Geschiedenis, Book and Digital Media Studies en Journalistiek en Nieuwe Media is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

,

Nooit meer gratis reizen: wat te doen?

Een brief van DUO belandde op mijn deurmat vorige week. Vanaf januari 2013 geen gratis ritjes meer, maar met een zuurverdiend studentensalaris reizen voor het volle pond. Mijn mond viel open van verbazing! Het gratis reizen eindigt op het moment dat ik nog bezig ben met afstuderen en dat maakt het best rot – het komt nu nog niet uit. Bijna bij de eindstreep maar nog niet onafhankelijk genoeg om gratis of zonder reductie te reizen.

Ik sta er nu pas bij stil hoe vaak ik de tram, trein, bus of veerpont in- of opstap. Heus niet alleen voor mijn studie, ook voor freelancewerk en in mijn vrije tijd. Kriskras door heel Nederland, gaan en staan waar je wilt. Even snel naar een andere stad voor een boek dat ik nodig heb als onderzoeksmateriaal. En voor een fotoshoot ben ik laatst naar Eindhoven gegaan voor een kledingstuk. Dat zal na januari wel anders zijn, ik zal economischer moeten handelen. Iets vaker de fiets pakken (ook al rijden automobilisten in Den Haag als malloten, voor hen ben je niets meer dan een vieze duif op het wegdek). Ik zal het niet ontkennen, dit is een zeurpost. Ik ga een kleine, smaakvolle afscheidsceremonie plannen voor de dag dat het BR (Betaald Reizen) begint. Tot nu toe zijn ik en mijn ov-kaart de enige ‘aanwezigen’ maar als je je geroepen voelt om mee te rouwen, be my guest.

Je weet pas wat je mist als het er niet meer is. Tikje dramatisch, maar ach…

One Comment

  1. Kenan
    20 november 2012

    en ik maar hopen dat de regeling voor nieuwe aanvragers zal gelden. Helaas!!

Geef een reactie