Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 14-8-2014 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Marieke

''One day i'll become a business lawyer'', tot die tijd ben ik hard bezig met het timmeren aan 'mijn weg'. Na 4 jaar BA Rechtsgeleerdheid te hebben gedaan, ben ik vorig jaar (2012-2013) gestart aan mijn master: Ondernemingsrecht. Als de zakenwereld je met de paplepel wordt ingegeven een makkelijke keuze. Echter, passie alleen is niet genoeg! Wat er nog allemaal bij komt kijken vertel ik je graag verder op mijn blog.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , , , ,

Papier hier

Afgestudeerd, bijna is het zo ver. In minder dan 2 weken zal ik al glunderend mijn naam vereeuwigen in het befaamde Zweetkamertje. ‘Check\ dat kan ook weer van mijn ‘bucketlist af’. Wie gedacht had na de laatste loodjes te hebben volbracht rustig achterover te kunnen leunen heeft het zwaar mis. Afstuderen is fun, maar ook intensief.

Gisteren stond er in mijn agenda 2 uur ingepland voor alle papieren rompslomp die afstuderen met zich mee brengt. Ondanks dat in dit huidige digitale tijdperk alles per computer gaat, ogen de vele invulvakken etc. vaak op ouderwetse formulieren. De twee uur durende sessie veranderde al snel in een verdubbeling aan aantal uren, 11 pagina’s open op mijn laptop en een telefoongesprek met de Plexus. Oh what a joy!

Wellicht dat het voor menigeen heel easy is, dat uitschrijven voor je opleiding, maar zodra er een zweem van zeer belangrijk rond iets heen hangt, ga ik het automatisch 3x doorlezen. Zo ook in het geval van de uitschrijfhandelingen en de to-do list van de universiteit (voor de mindere speurders onder ons, zie de link onder aan deze blog).  Toch voelde het deze keer een tikkeltje specialer zodra de sites van Studielink en DUO op mijn scherm kwamen: per slot van rekening schrijf je je maar 1x uit als je afgestudeerd bent (wispelturige uitzonderingsgevallen daargelaten). Het voelt toch op de één of andere manier heel definitief als je uiteindelijk het juiste knopje hebt weten te vinden in lettertype 10 Arial en je met een weloverwogen klik je gegevens doorstuurt naar de desbetreffende instantie. En dan besef je je: het studententijdperk komt met rasse schreden tot een einde en dat allemaal door een simpele maar weloverwogen ‘klik’ op een knop.

 

Yes all good things come to an end!

 

http://www.studenten.leidenuniv.nl/voorzieningen-en-studentenleven/studiefaciliteiten/usis/afstuderen/procesafstuderen.html

 

One Comment

  1. Bernadette
    14 augustus 2014

    Ik weet nog goed toen je begon Marieke. Toen waren we met oma en je tantes in Leiden en dachten we daar gaat ze dan. Over twee weken zijn we allemaal in Leiden en mogen we erbij zijn als jij je naam schrijft in het bekende kamertje. Student af. Dan begint weer een nieuwe tijd. Kleine kinderen worden groot. We zijn trots op je.

Geef een reactie