Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 11-3-2013 door , en is onderdeel van de categorie Communicatie, Educatie & Media.

Over Kim-Lan

Afgestudeerd masterstudent Media Studies, specialisatie Journalistiek en Nieuwe Media. (Hoe kwam zij hier terecht?) Verder te vinden op: kcajb.com en @kcajb.

Over de Master Communicatie, Educatie & Media

Floortje blogt over haar leven als studente Book and Digital Media Studies. Oudere blogs: Daan (Lerarenopleiding Geschiedenis), Kim-Lan en Nisse (Journalistiek en Nieuwe Media). Alle informatie over Lerarenopleiding Geschiedenis, Book and Digital Media Studies en Journalistiek en Nieuwe Media is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , , ,

Schieten, schrijven, genieten

Waterlanders! Dat was het thema van de Rotterdamse Museumnacht afgelopen zaterdag (9 maart). Het was een gezellige avond met een uitgebreid programma en een topsfeer. En het weer werkte zelfs nog mee, het regende de hele avond.

Om 19:50 stapte ik op mijn fiets en sprintte de Erasmusbrug over. Ik was bang dat ik te laat bij het Havenmuseum zou zijn, waar ze het wereldrecord lachen wilden gaan verbreken. Helemaal uitgeput (maar eindelijk warm want jeetje, wat is het weer koud) kwam ik uiteindelijk om 20:05 aan bij het Havenmuseum. Het was nog even zoeken naar de persafdeling want die scheen zich de hele tijd te verplaatsen. Daar heb ik mijn passe-partout opgehaald en toen kon ik op mijn gemakje buiten bij de menigte gaan staan. Na een half uur met de armen in de lucht te hebben gestaan en de lachspieren te hebben getraind, was dan eindelijk het wereldrecord lachen verbroken met een geluidsniveau van 124 decibel!

Om 20:30 ging ik druk op zoek naar wat kinderen om te interviewen voor de Jong010 krant. Dat is een lokale krant in Rotterdam speciaal voor kinderen van 8-12 jaar. Ik zou een sfeerreportage maken van de Museumnacht en wilde dus minstens twee leuke kinderen interviewen, het liefst bij het Havenmuseum en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Maar er was geen kind te bekennen bij het Havenmuseum. Op naar het NAi dan maar, daar zou om 21:00 een cursus Huilen voor beginners plaatsvinden, ook gespot op het kinderprogramma van de Museumnacht. Maar ook daar waren geen kinderen, enkel volwassenen die acteurs wilden worden of waren. Uiteindelijk heb ik dan toch in het NAi nog twee toffe meiden gevonden die van alles te vertellen hadden en maar al te graag op de foto wilden voor de krant. Missie geslaagd!

Inmiddels was het 22:00. Nu zou ik ook nog een beeldreportage maken voor Dwarsbeeld. Op pad dus met de camera en schieten maar. Lekker rondslenteren door musea en galeries, tussendoor ergens wat drinken met vrienden en weer verder. De sfeer van de Museumnacht was ontzettend gezellig. De hele Witte de Withstraat was een groot feest! In het NAi stonden de hele avond twee DJ’s te draaien. In Museum Boijmans van Beuningen heb ik anderhalf uur rondgehangen en genoten van prachtige surrealistische werken. In de Witte de With Center for Contemporary Art  bezocht ik 1500 fotoportretten van tulkus (hoge lama’s in het Tibetaanse boeddhisme), samengesteld door Paola Pivi. Rond 01:30 zakte ik met wat vrienden neer op een poef in het NAi met een rosé wijntje. We waren kapot, maar verzadigd. Volgend jaar weer!

Geef een reactie