Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 6-8-2015 door , en is onderdeel van de categorie Communicatie, Educatie & Media.

Over Floortje

''Iets met schrijven,'' was altijd mijn standaardantwoord als me gevraagd werd wat ik later wilde worden. Op jacht gaan naar verhalen, ze opschrijven en verspreiden, dat leek me wel wat. De interesse voor het schrijven is nooit afgenomen, maar de interesse voor de verspreiding en publicatie ervan des te meer. Ik heb daarom gekozen voor de master Book and Digital Media Studies aan de Universiteit Leiden. Lees hier meer over mij!

Over de Master Communicatie, Educatie & Media

Floortje blogt over haar leven als studente Book and Digital Media Studies. Oudere blogs: Daan (Lerarenopleiding Geschiedenis), Kim-Lan en Nisse (Journalistiek en Nieuwe Media). Alle informatie over Lerarenopleiding Geschiedenis, Book and Digital Media Studies en Journalistiek en Nieuwe Media is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

Stilte voor de storm

Het is stil. Geen mens te bekennen op de perrons of in de trein. Ook op straat is het stil: geen rijen voor de kassa’s of minifiles op normaalgesproken drukke kruispunten. Alleen hier en daar een kat die stilletjes zijn prooi volgt. De stad lijkt zich te wentelen in een sluimerende zomerslaap. De vakantieperiode heeft nu echt toegeslagen zo lijkt het. Ook als ik rondkijk in de bibliotheek of op mijn werk, is dat goed te merken. Een aantal stoelen is leeg en er komen veel minder postpakketjes binnen dan normaal. Komkommertijd noemen ze dat dan.

En toch is die stilte maar schijn. De denderende trein die de ‘EL CID’ heet, is al in de verte te horen. De e-mails met waarschuwingen dat ik me nu toch echt moet gaan inschrijven voor die ene programmeercursus en die lessen Frans, vliegen me om de oren. En oh ja, iets met op tijd de boeken voor die cursussen bestellen, dat kan ook geen kwaad, net zoals er nog iets moest gebeuren met dat reisproduct voor een bepaalde datum. De to-do post it’s kijken me elke ochtend en avond aan voordat ik wegga en als ik weer thuiskom, en in plaats van dat er briefjes weggehaald kunnen worden, lijken er steeds meer bij te komen – in verschillende kleuren nog wel, maar dat is toeval. Een nieuwe agenda aanschaffen dan maar, dan kunnen die post it’s daarin weggestopt worden.

Deze naderende onweerswolk, die alle wind wegtrekt en het daardoor muisstil maakt, wekt de illusie dat het nog volop vakantietijd is. Alsof iedereen nog op het strand ligt of zijn favoriete boek nog maar eens openslaat op een zonnig plekje in de tuin. Langzaam sluipt er een wolkje voor de zon en meer zijn er al te bespeuren aan de horizon. Je alvast indekken door je ramen te stutten en al het benodigde al in huis halen, is de enige oplossing. Want die stilte, is echt maar schijn.

Wolk voor de zon

Geef een reactie