Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 21-8-2015 door , en is onderdeel van de categorie Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica.

Over Sanne

Naast mijn master Biology werk ik bij de Universiteit van Leiden en bij de Hortus Botanicus. In mei ben ik afgereisd naar de plek waar het voor biologie allemaal begon: De Galapagos eilanden. Het was een fantastische ervaring! Ben je benieuwd wat voor invloed dit heeft op het verloop van mijn master studie? Kan je reizen combineren met een master? Ik vertel je er graag over! Lees hier meer over mij!

Over de Master Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica

Sanne blogt over de master Biology. Oudere blogs: Cynthia en Rob (Bio-Pharmaceutical Sciences) en Hanneke (Chemistry). Alle informatie over Biology, Bio-Pharmaceutical Sciences en Chemistry is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , , , , , ,

Studiekriebels

Zenuwachtig draai ik op mijn stoel. Al ijsberend loop ik door de kamer. Ik pak dingen op en leg ze weer neer om ze weer op te pakken. Wat is er met mij aan de hand? Ik vrees dat ik het nu toe moet geven, met mijn tanden op elkaar probeer ik het te zeggen: Ik heb studiekriebels… De symptomen waren duidelijk: Mijn inschrijvingen zijn al weken piekfijn in orde, de nieuwe collegeblokken zijn al aangeschaft en uit verveling begon ik bijna het huis van mijn ouders schoon te maken! Maar nu ik het heb toegegeven, kan ik eindelijk eens uitgebreid gaan zitten uitkijken naar de komende weken.

September wordt lekker druk, ik word al vrolijk als ik er aan denk. Hoewel menig student zijn avondjes op de bank als heilig verklaart, ben ik elke avond druk in de weer. In de eerste week starten natuurlijk de eerste vakken. Afgelopen februari ben ik al met mijn master begonnen, maar nu beginnen de verplichte vakken. Tijdens het eerste vak gaan we langs verschillende onderzoeksgroepen, dus eigenlijk een kijkje in de keuken van biologieonderzoek. Waar ik heel erg blij mee ben is dat we weer lekker het veld in gaan. Bergschoenen aan, loepje mee en hup op de fiets richting natuurgebied Meijendel op zoek naar planten, insecten en zoogdieren. Heerlijk!

Daarnaast komen in september voor het eerst een hoop eerstejaars studenten kijken. Mijn studievereniging de Leidse Biologen Club heeft een goed idee bedacht om deze kersverse studenten aan de vereniging te binden: de eerstejaarsperiode. Tijdens deze periode van een maand worden de studenten gebonden aan een ouderejaarsmentor die ze meeneemt naar verschillende activiteiten. Om deze festiviteiten mee te kunnen vieren heb ik mij aangemeld als mentor en het eerste weekend van september gaan we al op verenigingsweekend. De locatie is nog geheim, maar het belooft fantastisch te worden vol spelletjes, feestjes en gezelligheid.

Verder ben ik ook druk bezig met het organiseren van de verjaardag van de studievereniging, de Dies. Samen met mijn commissieleden treffen we alle voorbereidingen voor een week vol feestelijkheden die in de derde week van november plaatsvinden. Zes oktober vindt de bekendmakingsborrel plaats en dan zal ons thema en de planning op spetterende wijze bekend worden gemaakt. Je kunt vast wel voorstellen dat deze deadline enige spanning oplevert, want het is al zo dichtbij! Er staan een aantal gouden oude activiteiten op het programma, zoals een verbluffende culturele avond, de inauguratie van de nieuwe leden, een verdiepend symposium, een glamourous gala en een spetterend eindfeest! Een aantal activiteiten zijn ook voor niet-leden toegankelijk, dus houd de LBC in de gaten!

Zoals ik al eerder zei, zijn mijn inschrijvingen keurig op orde. Dat houdt in dat ik eigenlijk tot en met juli 2016 weet wat mij te wachten staat. Dit komt ook omdat ik al bezig ben met het regelen van een stageovereenkomst voor de periode januari – juli 2016. Aangezien nog niet alles rond is, wil ik er nog niet te veel over uitweiden, maar ik kijk er al wel enorm naar uit aangezien het op een inspirerende plek zal plaatsvinden. Er komt dus sowieso nog een blog aan over mijn eerste masterstage!

Voor nu moet ik geduld hebben. Natuurlijk kan ik nog genieten van mijn laatste week vakantie. Al beginnen met studeren gaat mij wat te ver. Alhoewel ik alvast zou kunnen beginnen met inlezen van het een en ander…

DSC_9811

Geef een reactie