Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 7-11-2016 door , en is onderdeel van de categorie Archeologie.

Over Sebastiaan

Mijn naam is Sebastiaan en ik zit in mijn laatste jaar van de bachelor archeologie. Via mijn blogs kun je meer te weten komen over het studentenleven van een archeologiestudent, en kun je me volgen op weg naar mijn master. Je kunt hier meer over mij en mijn blogs lezen.

Over de Master Archeologie

Hier vind je de blogs van Sebastiaan, waar hij je meeneemt in zijn zoektocht naar een master. Sarah-Jayne is afgestudeerd in Archeologie, lees hier haar blogs terug! Voor meer informatie over Archaeology en de overige masters van de Universiteit Leiden ga naar unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Terugblik op de Masterdag

Begin juni had ik nog valse hoop dat ik binnen een week mijn scriptie zou afmaken, en deelde ik tips over hoe ik dit zou doen. Ook al waren die tips prima, die scriptie is nog niet af. Niet het einde van de wereld, maar dit jaar moet het wel afgelopen zijn. Dat betekent dus ook dat mijn definitieve masterkeuze aanstaande is, en daarom bezocht ik afgelopen vrijdag (weer) de Masterdag!

1doaipHet is al de derde Masterdag die ik bezoek, dus het begin is vrijwel hetzelfde: gratis koffie, thee en koekjes. De mastercoördinatoren geven weer dezelfde presentatie, waarin de studie weer wordt aangeprijsd vanwege de vele onderzoeksprijzen, de mogelijkheid om een specialisatie te kiezen die bij jouw interesses past, en wordt hetzelfde Indiana Jones grapje weer herhaald. Ook wordt er nog praktische informatie gegeven (die ook via de links onderin de blog zijn te vinden).

Na de voorlichting zijn er ook altijd een student en alumnus aanwezig om te vertellen over hun eigen ervaringen. Eindelijk was er ook eens een studente waarbij mensen zoals ik zich mee kunnen vergelijken: niet-nominaal, geen geweldige cijferlijst, en een originele manier om alsnog je studie zo in te richten om te doen wat je zelf wilt. Iemand die voor haar master dezelfde vragen had als: ‘Ben ik eigenlijk wel slim genoeg voor een master?’; ‘Heb ik nog wel een sociaal leven naast de studie?’. Vragen die nooit besproken worden, maar die veel studenten zich wel afvragen.

Ondanks dat de alumnus als botanisch expert was, en dus totaal niet met mijn toekomstcarrière overeenkomt, had ze wel een goede boodschap: Tijdens je studie kan je erachter komen dat je ergens anders in wilt specialiseren dan wat je voorheen van plan was. En dat is prima, als je er maar voor gaat.

Ondertussen heb ik al wel een goed idee welke kant ik op wil. Na mijn minor Journalistiek en Nieuwe Media weet ik zeker dat ik de publieke kant van archeologie op wil. Dus voor mij wordt het een van de erfgoed gerichte specialisaties.


Ga je zelf binnenkort ook beginnen aan je master, maar wil je nog wat informatie over de verschillende masters, hoe je jezelf moet inschrijven, of iets anders? Dan staan hieronder wat bruikbare links voor je!

Heb je overigens de masterdag gemist en wil je deze toch een keer bezoeken voor september? Dan kan je je hier alvast aanmelden voor de masterdag van 10 maart.

Geef een reactie