Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 10-7-2013 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Dave

Na de bachelors Engelse Taal en Cultuur en Rechtsgeleerdheid heb ik de master Staats- en bestuursrecht gevolgd aan de rechtenfaculteit in Leiden. Een verrassende studie die veel vraagt van studenten, maar gelukkig ook veel teruggeeft. Dit is de juiste keuze voor mij geweest. Inmiddels ben ik al afgestudeerd. Weet jij al welke master je gaat volgen aan Universiteit Leiden?

Lees meer over Dave.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , ,

This guy is a wrecking machine! And he’s hungry!

De afgelopen weken was er radiostilte…nou ja, ik was bezig en kon me weinig bekommeren om de buitenwereld. Ik hoorde de koeien loeien, de kinderen spelen en de auto’s voorbij rijden, maar ik was ergens anders. Radiostilte kan gebruikt worden als krijgsmanoeuvre in oorlogstijd, en had wellicht – ietwat anders, maar toch – ook eenzelfde functie voor mij deze periode.

Gelukkig was er geen sprake van geweld of iets dergelijks, maar ik voelde me wel een strijder achter mijn laptop, omringd door boeken, kopieën, koffie, wijn, gitaren en nog veel meer. Mijn masterscriptie vroeg veel van mij, maar ik vroeg daarentegen nog meer van mijn masterscriptie. Elke (toekomstige) masterstudent begrijpt waar ik op doel: hele weken achter een scherm verscholen zitten, steeds dieper wegzinken in de materie. Onvermijdelijk komen er momenten dat je denkt “ik begrijp het, ik snap het, ik ga het doen!”, gevolgd door “wat betekent dit, ik snap het niet, laat maar!”.

Nu ik erover nadenk, een beetje zoals de eerste Rocky film met ‘Sly’, je wordt eerst helemaal kapot geslagen, je oog bloedt, je mist een paar tanden, iemand schreeuwt tegen je terwijl je wederom een pak geweld over je heen krijgt om vervolgens tegengas te geven (terwijl je ‘The Eye of the Tiger’ hoort) en je tegenstander weerstand biedt (ik zal het einde niet spoilen)!

Tekenend, maar de ‘coach’ is bijzonder belangrijk in je MA-scriptiefase. Ik had het voorrecht om een bijzonder kundige, ervaren en prettige begeleider te hebben. Hierdoor heb ik deze fase in mijn academische voortbestaan als de meest plezierige maanden ervaren. Heel vaak kan een begeleider je steunen, motiveren en op weg helpen, maar als student moet je er ook echt voor willen gaan. Ik heb veel gehad aan het feit dat mijn enthousiasme voor mijn onderzoek niet alleen gedeeld werd door mijn begeleider, maar dat ik ook de ruimte kreeg om dat enthousiasme te ontwikkelen: daar – en voor heel veel meer – ben ik Prof. dr. Voermans heel dankbaar voor.

Rocky Balboa: I said why you doin’ this?
Mickey: Because you can’t win, Rock! This guy will kill you to death inside of three rounds!
Rocky Balboa: You’re crazy.
Mickey: What else is new?
Rocky Balboa: He’s just another fighter.
Mickey: No, he ain’t just another fighter! This guy is a wrecking machine! And he’s hungry! Hell, you ain’t been hungry since you won that belt.

Hoe een ‘academische behemoth’ zoals een masterscriptie tot stand komt, daar zal mijn volgende blog over gaan…neem je bokshandschoenen maar mee!

Dave

MA scriptie

 

Geef een reactie