Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 28-12-2012 door , en is onderdeel van de categorie Recht & Bestuur.

Over Tabitha

Strafrecht is uiteraard platonische liefde numero uno. Verder volg ik nu Caraibistiek om meer kennis op te doen over mijn roots, kijk ik het liefst Amerikaanse crimeseries (in het donker) en doe ik ook nog wat aan fitness, lezen en bourgondische quality time met vrienden. Meer over mij? Ik in vogelvlucht.

Over de Master Recht & Bestuur

Heb je belangstelling voor Rechten en Bestuur? Lees dan de blogs van Demi en Joyce! Oudere blogs: Tabitha, Marieke en Dave (Rechten). Of lees de blogs van Mariska en Caroline (Criminologie). Alle informatie over Rechten en Criminology en Crisis & Security Management is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , ,

Tropische kerst

P1040265Gemiddeld ben ik zo’n 1-2 keer per jaar ‘thuis thuis’ (voor hen die niet bekend zijn met deze term: naar m’n ouders). En als ik ga, maak ik slechts tot Schiphol gebruik van gratis OV. De rest van de reis kost meestal minstens tweemaal het bedrag aan stufi voor een uitwonende student per maand. Het was al een jaar geleden dat ik mijn ouders met een bezoekje had vereerd en met december in aantocht begon het ernstig te kriebelen. Al met al was het 5 jaar geleden dat ik Kerst samen met familie had doorgebracht, dus het werd wat mij betreft de hoogste tijd.

Helaas weten ook alle vliegtuigmaatschappijen dat massa’s studenten voor Kerst en de jaarwisseling terug naar Curaçao willen, dus op het moment dat de feestdagen naderen, exploderen de prijzen voor een ticket. Dus ik boekte maanden geleden al deze reis en zeulde drie weken geleden een koffer vol cadeaus en oer-Hollandse producten mee het vliegtuig in. Een vliegtuig dat voor de verandering bomvol Curaçaoënaars zat en slechts een handjevol toeristen. Mensen die onderling Papiamentu spraken, dankbaar applaudisseerden toen het vliegtuig landde op Hato Airport en vervolgens in shock waren (ik ook) omdat het bleek te regenen.

De afgelopen drie weken zijn razendsnel voorbij gegaan. En nog altijd is het weer even wennen om als ‘kind’ mee te draaien in de dynamiek van een gezin en geroepen te worden omdat het eten klaar is, maar het schakelen tussen twee (en soms drie of vier) talen in een zin verliep dan weer moeiteloos.

Met de kerstdiners net achter de kiezen, pak ik vandaag mijn koffer weer in om aan het eind van de dag terug te vliegen naar Nederland. Voor de zekerheid net de weersverwachting gecheckt en het is in Leiden gelukkig ‘maar’ 20 graden kouder op dit moment.

Terug naar het studentenleven, het uitzicht over de grachten en de haat-liefdeverhouding met mijn scriptie!

Oh, en met een afscheid van mijn geliefde OV-chipkaart met gratis reisrecht. Het was de bedoeling dat wij op 1 januari pas afscheid P1040282namen van elkaar, maar het onding heeft het gepresteerd om kwijt te raken in de tropen. Daar gaat mijn voornemen om op 31 december met veel ceremonieel voor het laatst gratis in- en uit te checken.

Geef een reactie