Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Wendy

In mijn leven heb ik al vele definities van pedagogiek voorbij horen komen. Iemand zei me eens: ‘’Oh ja, dat is toch iets met voeten?” Podoloog en pedagoog, het scheelt maar drie letters en toch zijn het twee hele verschillende beroepen. Alhoewel, toen ik daar eens over ben gaan filosoferen, bleek de kerngedachte toch echt hetzelfde; hulp verlenen aan iemand bij wie iets niet gaat zoals het hoort te gaan. Of het nu voeten zijn die niet functioneren zoals ze horen, of een kind en zijn omgeving, in beide gevallen is het doel om de kwaliteit van leven naar een hoger niveau te brengen.

Zeventien jaar was ik toen ik startte met Pedagogiek op HBO niveau. Praktisch heb ik erg veel uit deze opleiding gehaald. Ik heb 3 stages in Nederland gelopen, 1 stage in Afrika en ik heb ontelbare trainingen gehad op het gebied van gespreksvoering, probleemoplossend werken en noem het maar op. En toch miste ik de theoretische verdieping, daarom ben ik door gaan studeren en vind ik nu mijn verdieping in de master Developmental Psychopathology in Education and Child Studies. Juist omdat ik door mijn HBO-achtergrond minder academische ervaring heb, heb ik ervoor gekozen om de researchmaster te gaan doen, waardoor ik een jaartje langer studeer en extra onderzoeksvaardigheden verwerf. Onderzoek is leuk, maar mijn passie ligt bij het helpen van kinderen & jongeren met problemen en daarom volg ik in mijn keuzeruimte vakken van de master Orthopedagogiek, zodat ik als ik afgestudeerd ben mezelf een geregistreerd orthopedagoog kan noemen.

Ik ben een 22-jarig Brabants meisje en zit vol energie. Ik ben een bezige bij, want naast voltijd studeren werk ik ook nog als begeleider bij kinderen en volwassen met een verstandelijke beperking. Mijn werk is leuk, dankbaar, afwisselend en interessant, maar ook weleens zwaar, vermoeiend en ingewikkeld. Dat maakt het werk als hulpverlener nou juist zo leuk: het is nooit saai en altijd anders. Naast student en begeleider vervul ik ook nog rollen als huisvrouw (ik woon samen met een hele lieve vriend), vriendin (ik heb een behoorlijke sociale kring) en als blogger! Ik maak altijd wel iets mee en filosofeer op zijn tijd graag over het leven. Lach, huil, verwonder en geniet met me mee!

wendy