Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 21-1-2013 door , en is onderdeel van de categorie Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica.

Over Cynthia

Ik ben Cynthia, en inmiddels afgestudeerd masterstudent Bio-Pharmaceutical Sciences aan de Universiteit Leiden. Een heel interessante studie en lees hier waarom. Toen ik mijn blogs schreef, begon ik aan het tweede jaar, dat in het teken zou staan van een aantal keuzevakken, een literatuurscriptie en een 6 maanden eindstage. Daarnaast ben ik in dit jaar fractievoorzitter geweest namens Bewust en Progressief in de Universiteitsraad. Volg me ook op twitter: @CynthiaPullen3.

Over de Master Natuurwetenschap, Wiskunde & Informatica

Sanne blogt over de master Biology. Oudere blogs: Cynthia en Rob (Bio-Pharmaceutical Sciences) en Hanneke (Chemistry). Alle informatie over Biology, Bio-Pharmaceutical Sciences en Chemistry is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , , ,

Winterweer

Zoals jullie allemaal al hebben gemerkt, is het zachte weer dat we de afgelopen weken hadden helemaal omgeslagen. Het is koud, het sneeuwt en het is glad. Kortom, de winter heeft zijn intrede daadwerkelijk gedaan.

Er zijn alweer veel mensen die denken aan de tocht der tochten in het hoge Noorden. Komt hij er of gaat het weer niet door? Als je het mij vraagt, is het wel erg lastig. Maar laten we vooral de hoop niet teniet doen. Wie zou het nou niet super vinden als de Elfstedentocht eindelijk weer eens plaats kan vinden.

Stiekem moet ik toegeven dat ik helemaal geen fan ben van het winterse weer. Ik vind er eerlijk gezegd helemaal niets aan. De kou, onderkoelde vingers, dik ingepakt en het dan nog niet lekker warm hebben. Ik kijk nu al uit naar de zomer! Maar goed, daar moet ik nog even op wachten.

Toen ik vrijdag van mijn stage naar huis fietste, was ik wel een beetje verbaasd. Op www.nu.nl was te lezen dat er een ijsmeester in Friesland door het ijs was gezakt. Wat zie ik tot mijn grote verbazing (en angst)? Allerlei kinderen die op bevroren water aan het spelen waren. Om nog even wat explicieter te zijn: met een slee van het schuine walletje het ijs op glijden. Ik hield mijn hart vast toen ik er langs fietste. En  dat was niet helemaal omdat ik bang was dat de kinderen er doorheen zakten, maar meer omdat er geen ouders bij waren en ik mezelf dan geroepen zou voelen om het kind uit het water te halen. Wat zou betekenen dat ik dus kletsnat zou worden en het superkoud zou hebben. Een klein beetje egoïstisch misschien, maar ik vond het niet heel verantwoordelijk van de ouders om hun kinderen zo zonder toezicht gevaarlijke capriolen laten uitvoeren. En zeker niet nadat er die dag al een ijsmeester (iemand die wel degelijk verstand zou hebben van wanneer het wel en wanneer het niet veilig is om het ijs op te gaan) door het ijs is gezakt.

Ik weet ook wel dat het voor de kinderen ontzettend leuk is om op het ijs te spelen! Vroeger ben ik zelf een keer te vroeg het ijs op gegaan. Gelukkig ben ik er maar met één been door gezakt, maar zoiets vergeet je nooit . Het was zo ontzettend koud! Misschien dat ik daardoor iets angstiger ben als ik jonge kinderen op ijs zie spelen. Zonder ouders, het kan zomaar mis gaan!

Om nog even terug te komen op de Elfstedentocht. In mijn ogen mag het, nu het toch al zo ontzettend koud, is wel nog even aanhouden, zodat in ieder geval dit jaar de tocht der tochten in het hoge Noorden doorgaat! (Maar laat het dan wel snel genoeg zijn, zodat daarna het weer lekker warm kan worden!)

Elfstedentocht

Elfstedentocht

Geef een reactie