Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 9-3-2013 door , en is onderdeel van de categorie Letterkunde & Taalwetenschap.

Over Kanta

Kanta heeft de researchmaster Literary Studies afgerond en is nu bezig met haar promotieonderzoek aan de universiteit van Oxford. Tegenwoordig blogt ze verder en recenseert ze boeken op MsKanta. Ze is ook te vinden op Twitter (onder de naam @MsKanta). Wil je weten waarom Kanta zo graag voor ons blogde? Lees het hier.

Over de Master Letterkunde & Taalwetenschap

Hier vind je de blogs over Literary Studies van Aranka (specialisatie Engels) en Kanta (researchmaster). Alle informatie over Literary Studies is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , , ,

Zieltjes werven

Je bachelor kiezen ging waarschijnlijk niet zomaar. Voor de meesten van jullie zal het nogal een karwei geweest zijn om de perfecte studie te vinden tussen de 440 (!) bacheloropleidingen die landelijk worden aangeboden. En dan zit je er drie jaar (of vier, of vijf) en in no time is het alweer tijd voor de volgende keuze: je master. Met de gemiddelde bacheloropleiding kun je kiezen uit minstens vijf masters, en dan heb ik het nog niet over de verschillende steden waarin ze aangeboden worden. Mede daarom was er gisteren in Leiden weer een Masterdag.

De masterdagen zijn onderverdeeld per faculteit, en die van Geesteswetenchappen werd gehouden in (verreweg) het mooiste gebouw dat de faculteit heeft, het Arsenaal, waar alle Aziëstudies zitten. Studenten en docenten deden mee aan de ‘pitch-je-studie-in-één-minuut’-actie, zwaaiden met iPads (de studiegids staat online) en vertelden enthousiaste verhalen over je toekomstperspectief (blijkbaar heeft 70% van de afgestudeerde Leidse geesteswetenschappers binnen 2 maanden een baan op niveau, da’s toch mooi meegenomen).

Voor deze masterdag was ik gevraagd om het stalletje van het Leiden Leadership Programme te bemannen en hier zieltjes te winnen. Dat klinkt verschrikkelijk, zoals iedereen die wel eens promotiewerk heeft gedaan zich kan inbeelden, maar als je iets mag ‘verkopen’ wat je ook echt leuk vindt, dan is het een stuk makkelijker. De vragen en twijfelende blikken die ik gisteren kreeg, had ik zelf vorig jaar ook. Vandaar mijn tip: stel je vragen over een programma het liefst aan studenten die er nu middenin zitten!

De opmerking die ik regelmatig langs zag komen, was: “Ik ben geen geboren leider, dat LLP is niks voor mij.” Dat waren meestal de mensen die op de paaseitjes op mijn tafel af waren gekomen. (Nog een tip. Paaseitjes. Ze werken altijd.) En dit waren juist de mensen die ik zocht. Ten eerste bestaan geboren leiders namelijk niet, en ten tweede: als je een geboren leider bent, waarom zou je dan een jaar lang een programma gaan volgen om een goede leider te worden?

images

 

Geef een reactie