Sanne Michelle Floortje Bas Larissa Joyce Demi Mirte Sebastiaan
Het Leids Kwartiertje

Dit artikel

Dit artikel is geschreven op 18-1-2013 door , en is onderdeel van de categorie Communicatie, Educatie & Media.

Over Nisse

Hoi, ik ben inmiddels alweer afgestudeerd aan de masteropleiding Journalistiek en Nieuwe Media. Maar je kunt hier op Het Leids Kwartiertje lezen wat voor avonturen ik heb beleefd als student, stagiair en als starter! Uiteraard kun je me ook benaderen via Twitter (@nissebnhdd ).

Lees meer over Nisse.

Over de Master Communicatie, Educatie & Media

Floortje blogt over haar leven als studente Book and Digital Media Studies. Oudere blogs: Daan (Lerarenopleiding Geschiedenis), Kim-Lan en Nisse (Journalistiek en Nieuwe Media). Alle informatie over Lerarenopleiding Geschiedenis, Book and Digital Media Studies en Journalistiek en Nieuwe Media is te vinden op unileidenmasters.nl.

Trefwoorden

, , ,

Zwartmakerij

Na mijn stage bij ELLE, was het tijd voor de scriptie – tijd om de boel af te ronden. Na zes maanden ‘buitenspelen’, begon mijn stagebegeleider ongeduldig te worden. Waar blijft ze nu met dat literatuurhoofdstuk? Of bij voorbaat al een teken van leven?

Ik zou eigenlijk doorgaan naar het NRC Handelsblad voor een derde stage, maar ik vond het genoeg. En bovendien: ELLE gaf me de kans om mijn eerste freelanceverhaal te schrijven. Dus ik koos voor die optie. Vanaf september tot november ben ik ermee bezig geweest: de eerste maand voor research, de tweede maand voor de interviews en de derde maand voor het schrijven zelf. In mijn artikel vertel ik een persoonlijk verhaal over racisme, maar laat ik ook anderen aan het woord: academici, journalisten, mensen die dagelijks met racisme te maken krijgen. Daarnaast wilde ik een stukje theorie kwijt in het artikel, zodat mensen er ook echt wat van opsteken.

Het artikel Zwartmakerij, een achtergrondverhaal over racisme in Nederland, is nu te lezen in het februarinummer van ELLE (ligt dus in de winkels). Maar je kunt het ook online lezen, hier.

Stel nou dat je nieuwsgierig bent naar mijn andere artikelen, kijk dan op het portfolioblog nissebnhdd.tumblr.com.

Veel leesplezier!

_DSC9968 (1)

ph. Teska Overbeeke

 

One Comment

  1. Earliecia
    27 november 2014

    Hey wat grappig! Omdat ik geinteresseerd ben in de master Journalistiek en Nieuwe media kwam ik hier terecht. Blijkt dat ik jouw artikel al gelezen heb in de wachtkamer bij de huisarts. Mooi stuk vindt ik het. Chapeau! 🙂

Geef een reactie