Leiden is als studentenstad natuurlijk vergeven van diverse cafés, maar zoveel keuze maakt het soms ook lastig om een leuke plek te vinden. Ik loop inmiddels al meer dan drie jaar rond in Leiden en heb al menig café gezien dus ik deel graag mijn lijstje favorieten met jou, zodat je borrelavondjes nog leuker worden.

Belgisch biercafé Oliver

Olivier is gevestigd aan de Hooigracht en voorziet al jaren iedere liefhebber van bier in Leiden van de lekkerste biertjes en borrelhapjes. Het is een gezellige locatie die ondanks de grootte toch knus aanvoelt. Ze hebben een groot aanbod van zowel- tap als flesbieren, Vlaamse friet(!!) en je kan hier ook een proeverij boeken. Vroeger hadden ze ook een heel lekker kaasplankje, maar die is helaas van de menukaart verdwenen. Maar niet getreurd, er is nog steeds allerlei lekkers op te vinden.

Hooigracht 23, 2312 KM Leiden

Poolcafé the Church

Compleet iets anders dan het bovenstaande café, maar zeker de moeite waard is the Church. De ingang is wat schimmig en je moet via het kille halletje met een trap omhoog, maar ik beloof je dat bovenaan de trap een heel sfeervol poolcafé op je wacht. Het café is gevestigd in een oude Katholieke kerk wat zorgt voor een bijzonder, maar wel sfeervol interieur. Het is slim om van tevoren een pooltafel te reserveren, omdat het voor kan komen dat alle tafels bezet zijn als je binnenloopt.

 

Nieuwstraat 45, 2312KA Leiden

English Pub North End.

Het laatste café is een Engels café aan de Noordeinde in Leiden. Het is niet bepaald een moderne, hippe uitgaansgelegenheid, maar eerder een echte pub. De biertjes zijn lekker koud, de hapjes vettig en smaakvol en de sfeer is altijd goed. Je kijkt hier live voetbal, kan gezellig zitten in een van de knusse hoekjes bij de bar en soms is er een standup comedy avond. Mijn vriend is dol op dit café en gaat hier als hij in Leiden is het liefst heen voor een goed glas Guinness.

Noordeinde 55,1234 AB Leiden

Ik hoop dat je nu een wat beter beeld hebt van wat Leiden te bieden heeft. Wat is jouw favoriete café?