cynthia

Inmiddels is Cynthia afgestudeerd, maar lees haar blogs hier terug!

Hoe je het ook wendt of keert, wanneer je vertelt dat je Bio-Farmaceutische Wetenschappen studeert, kijkt men je toch met een vragende blik aan. Bio-Pharmaceutical Sciences zal waarschijnlijk een nog groter vraagteken opleveren. Voor ik hiermee verder ga wil ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Cynthia, 22 jaar oud en studeer voor het vijfde jaar aan de Universiteit Leiden. September 2012 was voor mij de start van twee relatief verschillende dingen: de master Bio-Pharmaceutical Sciences (BPS) en het lidmaatschap van de Universiteitsraad van onze universiteit.

Om terug te komen op mijn master, nee ik word geen apotheker, voor degene die dat had verwacht, daarvoor had ik farmacie in Groningen of Utrecht moeten studeren. BPS is een researchmaster waarbij je wordt opgeleid tot onderzoeker in de farmaceutische tak van wetenschap. Hoe werken geneesmiddelen, waardoor ontstaan bijwerkingen, de ethiek achter het ontwikkelingsproces, etc. etc., zijn allemaal zaken waarmee ik me de afgelopen vijf jaar bezig heb gehouden en waarmee ik het komend jaar door zal gaan.

Ik heb inderdaad vier jaar over mijn bachelor gedaan, niet nominaal, wel gemiddeld. Gelukkig voor mijn ouders heb ik niet een jaar gelanterfant, maar heb ik de oudste studievereniging van Leiden bestuurt. Het jaar waarin ik, door het bezoeken van verschillende farmaceutische congressen, beroependagen en carrièreavonden, heb ontdekt wat ik met mijn studie wil. Het antwoord op de vraag wat ik met na het afstuderen wil gaan doen, houden jullie nog even van me tegoed.

Het afgelopen jaar heb ik een onderzoeksstage gedaan bij het LUMC naar dikkedarmkanker. Dit jaar ziet er toch weer anders uit. Een aantal keuzevakken (Proteins, Mechanisms of Diseases en Atherosclerosis), een literatuurscriptie en 6 maanden onderzoeksstage. Verder zal ik in mijn blogs vast wel ingaan op het raadswerk, de verplichtingen, maar ook de leuke kanten van de medezeggenschap. Ook zullen jullie interessante nieuwtjes uit de media door mij belicht zien worden.