Je hoort het vaak bij politici, de koningin en topmannen en vrouwen in het zakenleven; ze vliegen even op en neer naar een exotische bestemming voor een etentje. Nou ook ik met mijn 23 jaar kan zeggen dat ik dat gedaan heb!

In mijn jaarclub is het traditie om ter ere van je 21ste verjaardag een diner te geven voor je lieve clubbies (koosnaampje voor mijn clubgenootjes). De ouders van de jarige verzorgen een prachtig diner en als bedankje doen wij middels een lied een boekje open over de jarige. Uiteraard krijgen de ouders ook nog een echt cadeau om ze te bedanken en de jarige krijgt een prachtig sieraad opdat ze haar fijne diner maar nooit mag vergeten. Met mijn club zijn we al heel Nederland rond getreind, maar wat doe je nu als iemands ouders niet in Nederland wonen? Nou dan nemen we gewoon het vliegtuig!

Anderhalf jaar geleden opperde mijn clubgenootje voorzichtig wat wij ervan zouden denken als zij haar 21-diner zou geven bij haar ouders in Oman. Dit vonden wij natuurlijk allemaal te gek! Iedereen begon als een gek te werken en te sparen en een jaar later boekten wij onze tickets! Iets meer dan zes maanden voor het daadwerkelijke vertrek. Dat mijn clubgenootje inmiddels al lang de 21 gepasseerd was kon de pret niet drukken. Tegen iedereen die het maar horen wilde, trouwens ook tegen iedereen die het niet wilde horen, vertelde ik blij dat ik deze winter de sneeuw en kou voor een weekje zou verruilen voor het zonnige Oman.

Zonsondergang Oman

Zonsondergang Oman

Vaak kwam hier een enthousiaste reactie op terug, maar soms, met name bij de wat oudere toehoorder, kon de sneer “dat zegt dat studenten zo arm zijn” niet achterwege blijven. Op zo’n moment haastte ik mij te zeggen we allemaal al zo’n anderhalf jaar aan het werken en sparen zijn voor deze fantastische reis. Dit stemde de toehoorder vaak weer wat milder. Maar op andere momenten, tegen onbekenden was het stiekem maar wat mooi om de te decadente student uit te hangen en de situatie een beetje aan te dikken. Zoals tijdens het boarden, als groep meisjes val je namelijk nogal op in  een vlucht naar Oman. De steward die onze tickets checkte was dan ook erg nieuwsgierig wat wij daar gingen doen, heel decadent antwoordde mijn clubgenootje “Oh gewoon, we hebben daar een dinertje” .