Eens in de zoveel tijd laait de discussie over een huisdier weer op tussen mijn huisgenoten. Want een dier in huis brengt toch wel erg veel gezelligheid.

We hebben het al eens geprobeerd met twee vissen. Ze waren een beetje saai, je kon ze niet knuffelen en de kom stonk een uur in de wind als je die ging schoonmaken. Daar kwam nog bij dat op een of andere miraculeuze wijze er om de vier weken ineens een scheur in hun kom kwam! Na veel denk en kijkwerk, zwemmen die vissen nou zo hard tegen de kom aan dat ‘ie er kapot van gaat?, kwamen we erachter dat het gelijk liep met het schoonmaakrooster. Iedere week had iemand de beurt om de vissen schoon te maken en mijn huisgenootje dat iedere vierde week aan de beurt was schrobde zo hard op de kom en zette hem daarna zo hard op zijn plaats dat de kom steeds stuk ging. Echt een succes waren deze vissen dus niet.

Één van de ongewenste huisdieren is ten prooi gevallen aan Felix

Één van de ongewenste huisdieren is ten prooi gevallen aan Felix

Nu hebben we ook zo nu en dan, helaas met iets te grote regelmaat, last van muizen in huis.Ook zij bevallen niet echt als huisdieren want ze knagen aan je eten, laten overal keutels achter en zijn wederom niet echt knuffelbaar.

Dus komt de discussie steeds weer op een poes. Hij heeft een kattenbak, vangt muizen en is als het goed is ook nog knuffelbaar! Zo geschiedde dat we de poes, Felix, van een vriendinnetje van mijn huisgenootje mochten lenen. Zelf moest ik er een beetje aan wennen, ik ben meer een hondenmens, maar na twee dagen was ook ik om. Wat een schatje was deze poes! Het was een actieve muizenjager (hij heeft er in een week 3 gevangen!) en hij was knuffelbaar. Al snel ontstond de wedstrijd wie Felix het liefste huisgenootje vond.

Felix

Felix

Dit was natuurlijk degene naar wie Felix vol trots zijn dode muizen bracht. Felix voelde zich zo fijn bij dat huisgenootje dat hij tot twee keer toe op haar bed heeft geplast. Dus ook dit huisdier beviel niet zo goed.

Gisteren hoorde ik nog een konijn en een hamster voorbij komen, maar die werden bij voorbaat al te saai bevonden. Dus of er ooit een leuk genoeg huisdier gaat zijn? Ik denk dat het een discussie zonder einde blijft.