Afgelopen zomer heb ik meegedaan aan een talentenjacht!

Samen met een x aantal andere studenten waagde ik mijn kansen in deze talentenjacht. Ik moest allerlei documenten insturen. Het was geen muziekbestandje met een coupletje en refreintje als voorproefje van mijn zangtalent wat ik moest opsturen. Nee, mij werd gevraagd om mijn complete bachelorscriptie in te sturen. Daarnaast moest er natuurlijk ook een dijk van een motivatiebrief meegestuurd worden. Dit was nog maar de voorronde.

Na de voorronde was het tijd voor de juryronde. Gelukkig was het geen zaal vol met publiek en draaiende stoelen maar gewoon simpel een tafel met een stoel in een mooie lichte kamer van het KOG. Gedurende het gesprek konden er geen knoppen ingedrukt worden om mensen weg te stemmen, ook werd er niet omgedraaid bij goede of foute antwoorden. Het was gewoon een gesprek, inhoudelijk en zonder talentenjachten poespas.
Mijn uiteindelijk toegang tot de liveshows (de onderwijsbijeenkomsten) werd mij niet gemeld met een grote camera op mijn neus en champagne, maar gewoon met een net mailtje en een brief per post. Onze “liveshows” gaan er ook wel wat anders aan toe: geen hordes gillende fans tijdens je performance, maar gewoon uitdagende bijeenkomsten.

Zoals je begrijpt heb ik niet meegedaan aan The Voice of Holland, Holland’s got talent of Beat the Best. Mij zal je niet zien in zo’n programma! Ik ben namelijk niet bepaald een zangtalentje, sterker nog soms word ik zelfs gevraagd om te stoppen met meezingen omdat ik het liedje verpest!

Nee, ik heb mee gedaan aan de ‘talentenjacht’ voor het Talent Programme op de rechtenfaculteit. Het Talent Programme is bedoeld voor masterstudenten die geïnteresseerd zijn in wetenschappelijk onderzoek. Gedurende de periode van een jaar krijg je vakken die hier dieper op in gaan en die je voorbereiden op het schrijven van een promotievoorstel. Het promotievoorstel is het eindwerk van het Talent Programme.

Al die poespas en opsmuk voor mensen die gewoon iets doen wat ze leuk/interessant vinden is nergens voor nodig. De naam “talent” vind ik eigenlijk al teveel. Ik zie het gewoon als een mooi voorproefje van het echte wetenschappelijke onderzoek. Wat zijn ze toch allemaal heerlijk gewoon gebleven die Talenten van het KOG. 😉

Deelnemers Talent Programme 2012 – 2013