Als criminologiestudent is de politie voor mij een heel interessante organisatie. Om die reden heb ik ervoor gekozen om studentambassadeur te worden, een functie waarbij ik probeer meer verbinding te creëren tussen agenten en studenten. Niet omdat die verbinding nu niet goed is, maar meer omdat het altijd beter kan.

Het concept van het Datediner

Het Datediner is een activiteit waarbij studenten en agenten samen koken voor alle agenten die ’s avonds nog dienst hebben. Dit zijn vaak een hoop agenten van de noodhulp, een paar man van het flexteam (benieuwd wat dit is? kom dan vooral naar de volgende editie haha) en soms de recherche of een hulpofficier. Daarnaast schuiven er ’s avonds ook nog wat extra studenten aan. Vervolgens krijgt iedereen achtereenvolgens drie gangen voorgeschoteld (€3,50 de man). Je geeft van tevoren door wat je graag wilt eten, per gang zijn er twee keuzes (waarvan een vegetarisch). De afgelopen edities werd er al Tom Yam Kai, paddenstoelensoep, nasi, falafel, chocolademousse en tiramisu opgepeuzeld.

Waarom werkt samen eten zo goed?

Niets brengt mensen zo samen als samen eten. De gesprekken aan tafel zijn divers, zo vertellen agenten aan studenten over de meest bizarre dingen die ze ooit hebben meegemaakt tijdens een dienst en vertellen studenten over hun studentenleven en hun studie. De sfeer is relaxt en ongedwongen en de studenten krijgen soms nog wat mee van de meldingen waar agenten soms halsoverkop naar toe moeten. Aan het eind blijven er nog wat mensen hangen om mee te helpen met opruimen en wordt de dag afgesloten met een lekker bakje koffie.

In september staat het volgende datediner gepland. Heb jij leuke suggesties of wil je mee komen eten en/of koken? Stuur dan een mailtje naar kelly.van.eeten@politie.nl en je krijgt meteen een berichtje als de inschrijving opengaat.