Bon bini vanaf het mooiste eiland ter wereld, Curaçao! Sinds een paar weekjes loop ik hier stage, en dat bevalt héél goed. Doordeweeks ben ik fulltime stagiair in de dierentuin, en in het weekend is het tijd om bruin te worden. Zon, zee, strand en happy hours: wie wil hier nou niet wonen?

Toen ik een paar maanden geleden in een verveelde bui naar stages aan het zoeken was, kwam ik langs een website van een stagebureau dat stages verzorgde in Curaçao. Enkele Skype-gesprekken later was ik al verkocht: ik móést naar dit eiland voor mijn stage. Vervolgens kostte het stapels papierwerk en redelijk wat financiële hulp van ome DUO, maar toen was ook echt alles geregeld.

Op naar de tropen

Naast de plaatjes van witte stranden, palmbomen en cocktails sprak ook de stage die ik zou gaan doen mij erg aan. Ik ontwikkel nu educatief en informatief materiaal voor de nationale dierentuin van Curaçao. Dit sluit aan bij mijn masterspecialisatie wetenschapscommunicatie, ideaal!

 

25 Januari was het zo ver: de dag van mijn 13 uur durende vlucht was aangebroken. Bepakt met 50 kilo aan bagage stapte ik in een Boeing, om 8000 kilometer verder uit te stappen in een tropische 30 graden. Mijn reisgenootje en ik werden vervolgens naar ons huis gebracht: een studentenhuis met 50 Nederlandse stagiairs in een gezellig straatje met allerlei barretjes. Hier zouden we het wel naar ons zin krijgen!

 

Happy hour

Tot nu toe bevalt het hier uitermate goed. Doordeweeks loop ik 40 uur stage in de dierentuin, wat super interessant is. Maar in het weekend is het tijd voor zon, zee, strand en een Amstel Bright. Op veel plekken kun je terecht voor happy hour, waardoor je cocktailtje nog maar de helft van de prijs is. Is uitgaan op vrijdag en zaterdag niet voldoende, dan kun je hier elke andere dag van de week ook goed stappen. Of je pakt een keer een filmpje: de bioscoop (mét airco!) kost zo’n 2 euro. Een auto huren is hier overigens wel een must, omdat het ov niet top is. De meeste stagiairs zie je dus ook rondscheuren in een ouderwetse witte Kia Picanto, de standaard huurauto hier.

Het is leuk om typisch Nederlandse dingen te zien hier. Iedereen spreekt (naast Papiaments) Nederlands, en de supermarkten staan vol Nederlandse producten. Er is zelfs gewoon een Albert Heijn. Verder is Curaçao niet op veel manieren te vergelijken met ons Holland. Behalve de temperatuur en de natuur, is ook de cultuur heel verschillend. Maar het is natuurlijk leuk om hier wat meer over te leren!

 

 

In mijn volgende blog lees je hoe het dan met me gaat, en geef ik je tips over hoe je het best je stage hier kan regelen! Tot dan!