Na drieënhalf jaar is het eindelijk zo ver: ik heb mijn bachelor! Ik begin bijna aan de master Public International Law en hoewel ik daar natuurlijk erg veel zin in heb, kan ik het niet helpen dat ik me een beetje sentimenteel voel over het afronden van mijn bachelor. Hoewel ik hard heb gestudeerd de afgelopen jaren, heb ik ook veel extra curriculaire activiteiten gedaan en naar wat ik van veel masterstudenten hoor, is dat tijdens een master erg lastig om te doen. Om deze reden leek het me leuk om een (foto)blog te maken van mijn jaren als bachelor student.

2011-2012

In 2011 begon ik aan de bachelor Rechtsgeleerdheid in Leiden. Ik kwam uit Groningen en ik kende niemand in Leiden dus het was een heel avontuur voor mij. Na eerst twee maanden bij een hospita in Zoeterwoude te hebben gewoond, werd ik in een studentenhuis geplaatst, waar ik destijds natuurlijk super blij mee was.

Foto blog 2Foto blog 1

Mijn eerste studentenkamer in Leiden

Ook ben ik gelijk lid geworden bij Augustinus en heb ik binnen een paar maanden een cordial (beter bekend als jaarclub) gevormd. Later ben ik ook nog bij een gezelschap gegaan. Ik kan echt iedereen aanraden om lid te worden van een studenten-/studievereniging. Je leert er zoveel mensen door kennen en het voegt echt wat toe aan je studententijd. Ik eet elke maandag met mijn cordial en elke woensdag met mijn gezelschap en daarnaast spreek ik veel meiden tussendoor ook.  Zij zijn echt de basis van mijn studententijd in Leiden.

foto blog 3

Mijn cordial

Op studiegebied ging alles goed het eerste jaar. Hoewel ik had verwacht dat de stap van middelbare school naar universiteit erg groot zou zijn, viel alles erg mee. De colleges waren goed te volgen en ik heb dit jaar al mijn vakken gehaald, dus dat was helemaal prima! Omdat dit jaar alle colleges verplicht waren, ben ik naar vrijwel elk hoorcollege en werkgroep gegaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik erg blij was dat dit de jaren daarop niet meer zo was.

2012-2013

In 2012 ben ik binnen Augustinus wat actiever geworden en ben ik bij de Restaurantcommissie gegaan. Dit betekende dat ik één dag per week eerstejaars Augustijnen moest aansturen in het restaurant van Augustinus. Ook ben ik eind 2012 weer verhuisd, naar het centrum van Leiden! Inmiddels woon ik daar nu al 2.5 jaar en ik ben erg blij met mijn kamer, huisgenootjes en locatie!

foto blog 4foto blog 5

Mijn huidige kamer

Ook in mijn tweede jaar ging alles goed op studiegebied. Ik heb dit jaar mijn eerste (en laatste) onvoldoende van mijn bachelor gehaald maar na de herkansing heb ik ook dit jaar al mijn studiepunten gehaald. In 2013 werd duidelijk dat ik in van januari t/m juni 2014 naar Amerika zou mogen. Met dit in gedachten heb ik in één semester twee extra vakken gevolgd van mijn derde jaar zodat ik geen studievertraging op zou lopen als ik weg zou gaan. Ik moet zeggen dat 45 ECTS in één semester best zwaar was, maar het was het waard!

2013-2014

1 januari 2014 ben ik naar de Florida gegaan. Dit was echt het leukste semester van mijn studie. Ik kan écht iedereen aanraden om een half jaar naar het buitenland te gaan. Ik heb er zoveel over te zeggen dat ik er vast nog wel een keer een volledig blog aan wijd maar voor nu is het voldoende om te zeggen dat ik echt alles uit dat half jaar heb gehaald wat mogelijk was en dat ik the University of Florida nog steeds erg mis.

foto blog 6foto blog 10foto blog 8

Paar foto’s van de VS

2014-2015

Door mijn buitenlandervaring heb ik ‘helaas’, ondanks mijn extra inzet in het tweede jaar, door één vak een half jaar studievertraging opgelopen. Ik heb dit semester echter gevuld met een minor Journalistiek en Nieuwe Media. Ook heb ik nu een parttime baantje als barista waar ik echt heel blij mee ben!

foto 1 (11)foto 2 (10)

Mijn latte art

Afgelopen semester heb ik me kunnen oriënteren op wat ik nou werkelijk wil doen met mijn leven. Eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet precies wat dat is, maar ik ben er wel van overtuigd dat de master PIL iets voor mij is. Of dat ook echt zo is, zal ik de komende maanden met jullie delen. Ik ben benieuwd!