Hoewel deze blog het Leids Kwartiertje heet, schrijven we niet alléén maar over deze mooie grachtenstad. Campus Den Haag is namelijk ook onderdeel van de Leidse universiteit en vandaag neem ik jullie mee in de restaurantwereld van deze internationale stad.

Frites Atelier

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het woord ‘restaurant’, maar naar mijn mening mocht deze parel niet in dit lijstje ontbreken. Wereldberoemde chef Sergio Herman is het creatieve brein achter deze bijzondere frietjes en dit is dan ook een van zijn vele geslaagde projecten. Ik at hier de seizoensspecial Catalan, frietjes met romanesco saus, gebrande noten, limoen, volle aioli en tomatenpoeder (€6,75). Super lekker! Andere klassiekers zijn het frietje Vlaams stoofvlees (gestoofd in bier) en frietje indo peanut.

Niet zomaar een frietje

Het kabinet

De naam van dit restaurant verwijst naar het politieke hart van Den Haag. Klinkt erg chique, maar je kan hier toch best goedkoop 3 gangen eten via Social Deal. Voor degenen die dit concept niet kennen: via de site van Social Deal koop je een voucher waarmee je met korting kan eten. Erg geschikt voor studenten dus!

Ik at hier enige tijd geleden onder andere een salade met burrata (buffelmozzarella gevuld met room), tonijn en curry met kabeljauw. Allemaal heel erg lekker! Klinkt dit interessant? Houd Social Deal dan de komende tijd goed in de gaten. 😉

InStock

We sluiten het rijtje met iets lekker duurzaams: restaurant InStock. Hier wordt namelijk gekookt met producten die bij lokale supermarkten niet zijn verkocht. Inmiddels heeft deze keten van restaurants al 680.028 kilo voedsel gered. Je kan hier ontbijten (in het weekend), lunchen, borrelen en dineren. Daarnaast kan je hier ook bammetjes bier en pieper bier halen. Twee speciaalbiertjes gemaakt van restproducten. Best bijzonder toch? Ik heb mijn vriend deze biertjes ooit cadeau gedaan en hij was er erg over te spreken. 🙂

Op de menukaart staat onder andere een falafel salade, churros, een vegaburger, een hartige Chinese wafel met gehakt en bananen tiramisu. Klinkt goed toch? Ben je geïnteresseerd in duurzaamheid? Bekijk dan ook eens deze blog over duurzaam leven als student.

Wat is jouw favoriete restaurant in Den Haag? Laat het weten in de comments.