Na mijn stage bij ELLE, was het tijd voor de scriptie – tijd om de boel af te ronden. Na zes maanden ‘buitenspelen’, begon mijn stagebegeleider ongeduldig te worden. Waar blijft ze nu met dat literatuurhoofdstuk? Of bij voorbaat al een teken van leven?

Ik zou eigenlijk doorgaan naar het NRC Handelsblad voor een derde stage, maar ik vond het genoeg. En bovendien: ELLE gaf me de kans om mijn eerste freelanceverhaal te schrijven. Dus ik koos voor die optie. Vanaf september tot november ben ik ermee bezig geweest: de eerste maand voor research, de tweede maand voor de interviews en de derde maand voor het schrijven zelf. In mijn artikel vertel ik een persoonlijk verhaal over racisme, maar laat ik ook anderen aan het woord: academici, journalisten, mensen die dagelijks met racisme te maken krijgen. Daarnaast wilde ik een stukje theorie kwijt in het artikel, zodat mensen er ook echt wat van opsteken.

Het artikel Zwartmakerij, een achtergrondverhaal over racisme in Nederland, is nu te lezen in het februarinummer van ELLE (ligt dus in de winkels). Maar je kunt het ook online lezen, hier.

Stel nou dat je nieuwsgierig bent naar mijn andere artikelen, kijk dan op het portfolioblog nissebnhdd.tumblr.com.

Veel leesplezier!

_DSC9968 (1)

ph. Teska Overbeeke