Zijn de zomerkilo’s er bij jou ook lekker aangevlogen? Bij mij helaas wel. Om mezelf te motiveren besloot ik er een blog over te schrijven, net als de vorige keer. In deel 1 lees alles over yoga en piloxing, vandaag ga ik je echter meenemen richting de zwembaden en het plexfit. Let wel op, om deel te nemen aan deze activiteiten dien je in het bezit te zijn van een geldig USC-abonnement.

Lekker pootjebaden met je sportabonnement

Je kan in Leiden bij twee verschillende zwembaden gaan zwemmen, namelijk ‘de Zijl’ en het ‘Vijf Meibad’. Het Vijf Meibad is meer een wedstrijdbad met een klein kinderbadje erlangs, prima om lekker baantjes te trekken. Zwembad de Zijl is een stuk uitgebreider, je kan hier naast baantjes zwemmen ook van een glijbaan, in een stroomversnelling en in het bubbelbad. In de avonden kan het behoorlijk druk zijn met andere zwemmers bij allebei de zwembaden, maar in de middag heb je vaak veel meer zwemruimte. Voor de actuele openingstijden klik je hier.

Kapot gaan bij de circuittraining op het plexfit

Naast zwemmen vind ik persoonlijk circuittraining op het plexfit ook erg fijn. Je moet jezelf hiervoor aanmelden en je sport in groepen van maximaal 14 personen. Het idee is als volgt: er staan 7 oefeningen klaar en deze worden kort uitgelegd door de instructeur. Vervolgens begin je óf bij een van de oefeningen óf op een cardio-apparaat. De rest van het uur wissel je om de paar minuten van cardio naar oefening, totdat je alle oefeningen twee keer hebt gehad. Het is behoorlijk intensief en het plexfit biedt daarnaast de mogelijkheid om je hartslag te monitoren met een polsband. Na een uur circuittraining heb je écht gesport en je kan het niveau makkelijk aanpassen aan je eigen kunnen. Vergeet niet jezelf in te schrijven via de site en neem een handdoekje en wat water mee.

Wat is jouw favoriete sport bij het USC?