Ik ben Manon Boot, 22 jaar en ik woon doordeweeks in Oegstgeest. In het weekend ga ik naar mijn ouders in Krimpen aan den IJssel, om gezellig samen te zijn met mijn ouders, broertje en mijn teckel Tess. Zo pik ik ook de voordelen van zowel Leiden als de nabij Krimpen gelegen stad Rotterdam mee.

Sinds 2018 studeer ik de master Biomedical Sciences, na mijn bachelor Biomedische Wetenschappen (BW) in drie jaar afgerond te hebben. Toentertijd was er voor het eerst Decentrale Selectie voor BW. Biomedical Sciences leek een logische keuze, en hoewel ik in ieder geval hoe de komende jaren van mijn Master eruit gaan zien, is het daarna nog steeds een enorme vlek. Hopelijk is het mist, en trekt die mist op zodra ik in de buurt kom!

Ik doe vrij veel naast mijn studie, en zal dus meestal “druk” antwoorden op jouw vraag hoe het gaat. In de weekenden thuis bij mijn ouders geef ik bijles Wiskunde aan middelbare scholieren. Wiskunde is iets wat ik echt ontzettend leuk vind en wat ik stiekem ook mis in mijn studie, dus ik vind het leuk om op deze manier bezig te blijven met algebra.

Bovendien heb ik een tijdrovende hobby, namelijk het schrijven van boeken. Ik heb al drie boeken op mijn naam staan (geschreven voor ik ging studeren), getiteld Lotgenoten, Bondgenoten en Opgelost, maar het is helaas wel iets minder makkelijk te combineren met mijn studie. Maar de voorliefde voor het schrijven zal altijd blijven. Sterker nog, ik schrijf regelmatig en al sinds het begin van mijn studententijd voor het verenigingsblad van de M.F.L.S. (Medische Faculteit der Leidse Studenten), de Predoctor, en ben sinds september 2017 ook de voorzitter van dit blad.

Naast schrijven houd ik ontzettend van koken. Enerzijds houd ik ervan om heel erg moeilijk en ingewikkeld te koken, maar net zo lief maak ik verrassende gerechten met slechts een aantal ingrediënten. Lekker eten hoeft niet moeilijk en niet duur te zijn, dat is mijn motto. Het liefst kook en eet ik ook met vrienden of familie, dat is naar mijn mening de leukste gezelligheid die er is.

Biomedische Wetenschappen is een pittige studie. Ikzelf had het wel fijn gevonden als ik wat tips van iemand had kunnen krijgen. Of had geweten hoe je nu het beste kunt plannen of kan studeren. En hoe je in hemelsnaam die Decentrale Selectie aan moet pakken. Hoe ga je om met keuzestress, een druk bestaan en de Dreigende Toekomst? Ik hoop daar wat helderheid over te gaan verschaffen. Verder kan het niet anders dat ik over gezond koken voor studenten ga bloggen, want het kan zo simpel zijn dat ik dat niemand wil onthouden!

Lees alle blogs van Manon hier!