Juist nu het leven zich half thuis en half online afspeelt ben je misschien meer van je telefoon afhankelijk dan eerst. Hoewel het heel gezond is om het ding af en toe in een hoek te smijten, zijn er ook genoeg voordelen van de smartphone. Vooral voor studenten zijn er veel apps die het leven gewoon een stuk aangenamer kunnen maken. Wij willen flexibel, makkelijk en on the go. Hier komen mijn favoriete apps en waarom ze het studentenleven makkelijker en leuker maken.

Onefit

Wat een toevoeging aan het leven, dé app die mij fanatiek aan het sporten kreeg. Met Onefit kan je sporten bij allerlei studio’s door het land heen. Ik sport vooral in Den Haag, maar als ik na college een lesje wil pakken kan ik dus ook in Leiden terecht. Het leuke is dat je oneindig kan variëren, de ene dag ga ik naar yoga, de andere dag naar HIIT en in het weekend trek ik wel eens baantjes. Er zijn ook genoeg dingen te doen om te ontspannen, zoals langzame yin yoga en een bezoekje aan de Kurhaus Spa. Mijn favoriete studio’s in Den Haag zijn de Gymnastiek Fabriek, the Sweatbox, Bikram yoga, Delight yoga en Samudra yoga. Een abonnement kost zestig euro, als je maximaal sport zo’n 3.75 per les. Voor mij is dit het dubbel en dwars waard, ik ben veel gezonder en gelukkig dan voor deze app.

Crisp

We kennen allemaal Picnic, AH to go en andere bezorgdiensten voor boodschappen. Als ik het erg druk heb en geen tijd heb om boodschappen te doen maak ik er dankbaar gebruik van. Gezond en lekker eten is voor mij heel belangrijk in stressvolle periodes, dat is waar Crisp om de hoek komt kijken. Lokaal, duurzaam en vaak biologisch. In de prachtig vormgegeven app kan je de lekkerste boodschappen in huis halen, de groenten en fruit is van geweldige kwaliteit en ook alle ‘droge’ waren zijn van speciale merken en vaak gezonder en lekkerder dan wat je in AH kan kopen. Als je besteld, heb je het morgen in huis. Crisp gebruikt karton en papier inplaats van plastic om de boodschappen te verpakken. De volgende keer kan je de dozen weer meegeven, of je recycled ze zelf. Is het voor elke week? Ik kan natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken, maar ik bewaar Crisp voor tentamenweken waarin ik mezelf een beetje wil verwennen.

Storytell

Na een lange dag studeren, sporten en koken plof je op bed. Je bent uitgeput maar de gedachtestroom maalt maar door over wat je vandaag hebt gedaan en wat je morgen gaat doen. Ik vind het fijn om dan naar een luisterboek te luisteren. Eigenlijk naar een specifiek luisterboek, Harry Potter, ik luister de serie al jaren voor ik ga slapen. Het bekende verhaal vangt mijn aandacht genoeg om het piekeren te stoppen, maar te weinig om te voorkomen dat ik in slaap val. Ideaal. De sleeptimer zorgt dat de app automatisch afsluit na een bepaalde tijd. Overdag maakt de app het leven ook leuker en makkelijker. Afwassen is niet meer zo saai, net als de was ophangen, forenzen of naar de universiteit wandelen. Stortyell kost zo’n twaalf euro per maand, en minder als je je account met iemand deelt.

Houseparty

Een laatste app die erg populair is geworden door de coronacrisis. Houseparty maakt videobellen met vrienden makkelijk en laagdrempelig. Je kan leuke spelletjes spelen zoals Drawsomething!

Welke apps lijken jouw leuk om te gebruiken? En welke apps gebruik je zelf om het studentenleven makkelijker te maken? Laat het me weten in de comments!