Als student met een klein budget heb je recht op een hoop kortingen. Sommigen daarvan zijn bekend; zoals bij musea, bioscopen en sportcentra. Maar er is nog zoveel meer waar jij met je collegekaartje van kan profiteren. Kijk gauw verder waar de studentenkortingen in Leiden te vinden zijn en sla je slag!

CJP/Knaek

Ben je al bekend met de CJP/Knaekpas? Als eerstejaars kun je deze gratis krijgen op de informatiemarkt tijdens de EL CID, daarna kost het 25 euro per jaar. Klinkt als een investering, maar is erg voordelig als je bedenkt dat je €1,50 bespaart op élke thuisbezorgdbestelling en 10% korting krijgt bij vele online shops als ASOS, Only, Jack and Jones, JD Sports en Stradivarius. Verder biedt het lokale kortingen in Leiden bij onder andere SushiPoint, Eazie, Coffee Company en Buget Bike. En dat is alleen nog maar het Knaekgedeelte. Met CJP krijg je korting op film, theater, musea en meer evenementen.

&Cultuur

Speciaal voor Leidse studenten is er nog een kaart in het leven geroepen: de &Cultuurkaart. De kaart kun je aanvragen via je studentenvereniging en biedt de mogelijkheid de culturele kant van de stad te ontdekken met korting. Zo ben je goedkoper uit bij Museum Volkenkunde, Escape from Wonderland en zijn de rondvaarten van De Leidse Rederij en Rondvaart Leiden 15% goedkoper.

Goedkoper (uit)etenF

Voor eten met korting kun je in Leiden terecht bij LaFresh, hier krijg je 20% korting op het gehele menu op vertoon van je studentenpas. Ook New York Pizza doet mee: hier krijg je voor €5,50 een 25cm NY-style pizza bij afhalen. Geen zin om af te halen? Dan zijn er op hun site couponcodes te vinden voor bezorgen. Verder zijn er ook nog restaurants die weliswaar geen korting aanbieden, maar wel goed zijn voor de studentenportemonnee. Restaurants als La Bota, Verboden Toegang, Holle Bolle Gijs en Very Italian Pizza zijn enorm populair. Je kunt hier een hoop hoofdgerechten krijgen voor minder dan een tientje!

Kapper

Foto van het kapsel behaald door studentenkortingen van de auteur: de rechterzijde van een perzikkleurige coupe op schouderlengte. Ze draagt een blauwe trui en zit naast een Alocasiaplant

Veel kappers komen studenten tegemoet met een korting. Zo biedt Haarstudio Creative dit bijvoorbeeld aan op woensdagen en donderdagen. OBVIOUS Kappers en Het Kap Perron hebben zelfs een aparte prijslijst voor studenten. Verder is er ook nog kapper Zizzorz, een hit onder studenten vanwege de fijne prijsjes en de goede service. Let op: niet alle kappers vermelden op hun website dat ze lagere prijzen voor studenten aanbieden. Het kan dus nooit kwaad om even te bellen of het bij je bezoek te vragen.

En nog wel meer…

Dit zijn de belangrijkste kortingen om rekening mee te houden als student. Maar er zijn er nog zo veel meer. Let maar eens goed op als je door de stad loopt, overal zijn er wel uithangborden te vinden waarop kortingen worden aangeboden.

Benieuwd naar meer tips om geld te besparen? Lees dan deze blog over budgetplannen voor de zomervakantie. Heb je zelf nog goede studentenkorting tips laat ze dan achter in de comments!