Gekke tijden zijn het, net zoals jullie zit ook ik elke dag in coronataine binnen. Werken doe ik nu vanuit huis, maar ook studeren. Nu het zonnetje zo lekker schijnt, vind ik het heel fijn om af en toe even te ontsnappen uit mijn huis en te gaan wandelen. Gelukkig ben ik niet ziek, heb ik geen symptomen en kan ik gaan wandelen. Ben jij ook niet ziek? Dan heb ik in deze blog een aantal tips voor mooie wandelroutes in Leiden.

Singelroute
Dit is denk ik wel de meest bekende wandeling van Leiden en zelf vind ik het ook éen van de leukste routes om te wandelen; de singelroute. Zoals het woord het al zegt, het is een wandelroute om de Leidse singels. Deze route is ongeveer 6,3 km lang, dat is ongeveer twee uurtjes. Het voordeel van deze route is dat ‘ie heel makkelijk is. Je hebt er geen kaarten of Google Maps voor nodig, je hoeft alleen maar de singels te volgen. Volgens mij kan iedereen dat (ik wel). Meer informatie over deze route vind je hier.

Tijdens de singelpark route raak ik áltijd afgeleid door de mooie bloemetjes.

Route van ontdekkingen
Zin om op ontdekking te gaan in Leiden? Dan is deze route leuk om te wandelen. Met deze wandelroute ga je op ontdekkingstocht in Leiden, er zijn 28 verschillende plekken om te ontdekken. Die hoef je natuurlijk niet allemaal af te gaan, maar ach heel druk hebben we het verder ook niet ghehe. Voor deze route heb je een speciale app, in deze app kan je ook aangeven welke plekjes je wel en niet leuk lijken om te bezoeken. Meer informatie? Dat vind je hier.

Leidse Hout
Tot slot, naar mijn mening éen van de mooiste plekjes van onze sleutelstad; Leidse Hout. In dit stadspark dat vlakbij Oegstgeest ligt, kan je heerlijk wandelen. Voor mij is het op zich al een aardige wandeling naar dit stadspark toe, maar je kan er natuurlijk ook heen fietsen en daarna wandelen. Naast dat je hier heel veel bomen vindt, heb je er ook een hertenkamp en verschillende vijvers. Meer informatie over Leidse Hout vind je op hun website.

Hertjes bij Leidse Hout

Ik hoop dat mijn wandeltips je op deze manier een beetje door je coronataine heen helpen. En bij deze wil ik nogmaals zeggen dat als je ook maar een mini symptoom hebt, je echt beter binnen kan blijven en niet moet gaan wandelen. Hoe vervelend het ook is, het is echt beter. Hou ook tijdens het wandelen anderhalve meter afstand, heel ongezellig, maar het moet. Het RIVM komt niet voor niks met deze maatregelen, zij zijn de experts. Luister naar deze mensen. Samen gaan we het redden, dit komt goed.

Heb jij nog wandeltips voor mij? Of leestips? Serietips? Mijn inspiratie is inmiddels wel aardig op.