Het nogal bizarre jaar 2020 is niet meer, daar hebben we vorige week afscheid van genomen. In december heb ik de tijd genomen om na te denken over voornemens voor het nieuwe jaar: 2021.

Elk jaar bedenk ik wel wat voornemens voor mezelf, of ik er ook echt iets mee doe moet later maar blijken haha. Voor dit jaar (2020) had ik opgeschreven dat ik minder spullen wilde kopen die ik niet echt nodig had, zoals Happy Socks. Ik heb echt een soort idiote Happy Socks koopverslaving. Momenteel heb ik nog een stuk of 25 paar nieuwe sokken in mijn kast liggen, echt om je dood te schamen haha. Dat voornemen is dit jaar niet 100% geslaagd, maar toch wel voor 80%, oeps.

Oeps

Vinterjas

Dit voornemen wil ik dus meenemen naar 2021. Geen spullen kopen die ik niet nodig heb en proberen om meer tweedehands of vintage spullen te kopen. Het is helaas een feit dat de kledingindustrie echt ontzettend verpest is, en hoewel ik daar het liefst geen sponsor van ben heb ik ook niet altijd die keuze. Soms heb je nu eenmaal spullen nodig die moeilijk te vinden zijn tweedehands. Afgelopen jaar vond ik wel een mega mooie nieuwe winterjas, ook vintage (ik ging vinterjas typen, is dat niet een mooie samenvoeging)? Daarnaast wil ik me niet laten verleiden door lage prijzen voor spullen. Best lastig soms.

Opa en oma’s

Voor 2020 was ook één van mijn voornemens om minstens een keer paar maand naar mijn oma en mijn opa en oma te gaan. Dat is helaas niet gelukt, we weten allemaal waarom. Ik vind het echt vreselijk dat ik ze zo weinig heb kunnen zien dit jaar, ik hoop echt dat ik dat kan inhalen in 2021. Ik heb in plaats van familiebezoek, dit jaar wel heel erg veel kaartjes gestuurd naar mijn opa en oma’s. Een hele mooie manier om te laten weten dat je aan elkaar denkt. Ook naar vrienden stuurde ik vaker kaartjes, een mooie traditie om voort te zetten in het nieuw jaar. 

Kickboksen

Er is nog iets wat ik wil voortzetten in 2021, namelijk kickboksen. Ik ben dit jaar eindelijk weer begonnen met deze sport. In het verleden heb ik ook best een tijd gekickbokst, alleen liep ik toen een hele nare blessure op, waardoor ik er mee moest stoppen. Corona heeft ervoor gezorgd dat ik dit nu weer heb opgepakt. Ik had er eindelijk weer tijd voor en dat had ik veel eerder moeten doen. Voor sommige dingen moet je tijd maken. Ik voel me beter sinds ik weer sport en daarnaast is het ook goed voor je weerstand. Zeker nu we de hele dag binnen zitten. Helaas moet ik nog even geduldig zijn tot ten minste 19 januari, maar gelukkig kan ik wel thuis trainen.

Wat heeft 2020 jou gebracht? Een bijzonder jaar was het sowieso. En heb jij ook voornemens voor het nieuwe jaar? Ik hoop in ieder geval met elke cel in me dat we weer naar festivals en feestjes kunnen in 2021. Wat je ook doet, blijf veilig en gezond.