Irem Cakir

Irem Cakir

Bachelor Rechtsgeleerdheid

Ik ben 21-jarige Rechtsgeleerdheid studente Irem Çakir. Mijn studentenleven vul ik op met studentenvereniging DAC, studievereniging ELSA Leiden en twee topbaantjes op het KOG. Daarnaast woon ik in een gezellig meidenhuis aan een van de prachtige Leidse grachten.

Lees meer over Irem

FRANS wiggers

FRANS wiggers

Bachelor Archeologie en Oude Nabije Oosten Studies

 Ik heet Frans en ben een masterstudent fiscaal recht. Hiervoor heb ik de bachelor fiscaal recht en rechtsgeleerdheid gedaan. Ik schrijf al best wel vaak, maar begin net met de blogs. Graag schrijf ik over de dingen die ik bijzonder of apart vind aan het studentenleven. 

Lees meer over Frans

yvet maassen

yvet maassen

Master Journalistiek

Als master student journalistiek, hou ik me meer bezig met radio dan met schrijven. Maar nu maak ik – Yvet Maassen – dit uitstapje om het Haagse studentenleven op de kaart te zetten. Ja, ook wij hebben een Leids kwartiertje.

Lees meer over Yvet

Meike van Lit

Meike van Lit

Bachelor Archeologie en Oude Nabije Oosten Studies

Hoihoi! Ik ben Meike, maar jullie mogen me Mickey noemen. Ik studeer Archeologie en Oude Nabije Oosten Studies, twee bachelors hier in Leiden. Er is niemand die zulke slechte humor heeft als ik en zo enthousiast kan worden van een Pickwickvraag (zolang ik de thee zelf maar mag drinken!).

Lees meer over Meike

Merrel Thönissen

Merrel Thönissen

Bachelor Archeologie

Hoi! Ik ben Merrel: archeologiestudente woonachtig in Leiden, fanatiek SSR-lid en blogger voor het Leids Kwartiertje.

Lees meer over Merrel 

Mandy van der hoeven

Mandy van der hoeven

Bachelor Archeologie

Hoi! Ik ben Mandy, 24 jaar oud en masterstudente North American Studies. Naast de universiteit werk ik als redacteur en doe ik aan hardlopen. 

Lees meer over Mandy 

Sanne Moleman

Sanne Moleman

Bachelor Engelse Taal en Cultuur

Hoihoi, ik ben Sanne! Ik ben bezig met het afronden van mijn bachelor Engelse Taal & Cultuur. Na twee keer geswitched te zijn van opleiding heb ik eindelijk mijn plekje gevonden in Leiden.

Lees meer over Sanne 

Wilke geurds

Wilke geurds

Bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Je bent nergens veilig voor mij en mijn camera, want als Stadsfotograaf en antroplogie student breng ik het dagelijks leven van jongeren in beeld. Ook ben ik de studentambassadeur van antropologie en een echte commissie tijger binnen mijn studievereniging. In mijn blogs neem ik jullie mee in het leven van deze actieve Leidse studente!

Lees meer over Wilke

Juliette van lawick

Juliette van lawick

Bachelor Geschiedenis

Hey! Ik ben Juliette, leuk dat je onze blogs komt lezen op ’t Leids Kwartiertje. Naast mijn studie geschiedenis schrijf ik graag over de mooie dingen in het leven zoals lekker eten en stappen nemen voor de toekomst. Veel plezier!

Lees meer over Juliette

Emma Zijtregtop

Emma Zijtregtop

Bachelor Filosofie

Hoi! Ik ben Emma Zijtregtop, 21 jaar en vierdejaars student Wijsbegeerte in Leiden. Ik schrijf over van alles en nog wat; het is maar net wat ik mee maak. Zo geef ik je graag een kijkje in mijn studentenleven! 

Lees meer over Emma

Heleen de vries

Heleen de vries

Bachelor Nederlandse Taal en Cultuur

Mijn interesse rijkt verder dan Nederlandse taal en cultuur: ik woon in een huis met 28 fantastische huisgenoten, sta regelmatig op het hockeyveld, geef les op een zeilschool, houd van pianospelen en zingen, chill graag met mijn drie oudere zussen en ben bij de K.R.S.V. Njord vaak te vinden in een boot of op de borrel.

Lees meer over Heleen

Monica Preller

Monica Preller

Master Media Technology

Er is geen koffiebar in Leiden waar ik niet geleut heb en geen sport op het USC die ik niet heb geprobeerd. Naast studeren voor mijn master Media Technology ben lid van mijn studievereniging de Leidsche Flesch en studentenspellenvereniging Het Duivelsei, loop hard en door te bloggen voor het Leids Kwartiertje hoop ik iedereen tips te geven voor een soepele Leidse studententijd.

Lees meer over Monica

Victor Molenaar

Victor Molenaar

Master Chinese Studies

China en Taiwan, daar zul je me veel over horen in mijn blogs. Na een jaar in beide landen te hebben gestudeerd, kan ik niet wachten om weer terug te gaan voor meer avonturen. Met deze jaren als verrijkende intermezzo’s tijdens mijn bachelor China Studies en master Chinese Studies, heeft mijn studententijd een interessante extra dimensie gekregen. Hier raak ik dan ook niet over uitgepraat.

Lees meer over Victor

Nienke Groenewoud

Nienke Groenewoud

Bachelor Geschiedenis

Ik heb voor de opleiding Geschiedenis gekozen omdat ik graag schrijf en verhalen vertel, en dat is dan ook zeker een reden voor mij om hier een blog te schrijven. Graag vertel ik jullie over alles wat deze prachtige stad en deze historische universiteit te bieden hebben.

Lees meer over Nienke

Femke van de Griendt

Femke van de Griendt

Bachelor Nederlandse taal en cultuur

Ik ben een eerstejaars student van de bachelor Nederlandse taal en cultuur, die op kamers woont in Leiderdorp. De rode draad in mijn bezigheden? Verhalen en mensen. Ik luister en kijk graag om me heen, ik adem verhalen. Ik schrijf veel, zowel fictie voor mijn plezier als journalistieke publicaties.

Lees meer over Femke

LINDE VOOREND

LINDE VOOREND

Bachelor Culturele Antropologie

Hoi! Mijn naam is Linde Voorend en ik studeer Culturele Antropologie. In mijn drukke studentenleven ben ik graag te vinden op het volleybalveld, met mijn neus in een boek of dansend op een feestje. In mijn blogs zal ik dit drukke studentleven met jullie doornemen.

Lees meer over Linde

Stella van mever

Stella van mever

Master Arts & Culture en Cultural Anthropology

Hoi, ik ben momenteel bezig met mijn master Arts & Culture en Cultural Anthropology. Mijn vrije tijd zou ik overdag het liefste vullen met tennis en het bewonderen van kunst, waarna ik me ontpop tot cinefiel en fijnproever in de avond (waarbij cocktails mogelijk zijn inbegrepen).

Lees meer over Stella

LISANNE STOFFER

LISANNE STOFFER

Master Filosofie

Ik ben Lisanne en ik ben 23 jaar oud. Op dit moment ben ik bezig met de master Filosofie en ook doe ik dit jaar het Leiden Leadership Programme. Ik woon in Den Haag samen met mijn vriend en de schattigste kat op aarde: Doerak. Verder kan je me ’s nachts wakker maken voor bloemkool (ja echt!) en mijn lievelingskleur is roze.

Lees meer over Lisanne

Jannet Harthoorn

Jannet Harthoorn

Pre-master Journalistiek

Vanuit mijn mini studentenhuis fiets ik dagelijks naar de Universiteit voor het volgen van lessen van de pre-master Journalistiek en Nieuwe Media. De uren waarin ik niet op de Universiteit ben, besteed ik achter mijn laptop als freelance grafisch designer of in een bar om biertjes uit te delen.

Lees meer over Jannet

Manon Wauters

Manon Wauters

Master Biomedical Sciences

Na een bachelor Bio-Farmaceutische Wetenschappen, ben ik nu masterstudent Biomedical Sciences. Naast mijn drukke studie, trek ik er graag op uit en hou ik van een lekker biertje; ik kom immers uit het zuiden. In mijn blogs vertel ik jullie graag meer over mijn studie (stress!) en mijn studentenleven.

Lees meer over Manon

Lune Visser

Lune Visser

Bachelor Taalwetenschap

Mijn naam is Lune en ik ben derdejaars student Taalwetenschap, maar nee, dat betekent helaas niet dat ik 40 talen spreek. ’s Nachts mag je me wakker maken voor een goed woordgrapje of een kaassoufflé.

Lees meer over Lune

Manon Boot

Manon Boot

Master Biomedical Sciences

Sinds 2018 doe ik de Master Biomedical Sciences (communicatie specialisatie), nadat ik mijn bachelor Biomedische Wetenschappen in drie jaar heb afgerond. Een leuke, maar erg drukke studie. De vraag wat ik later wil (keuzestress!!) houdt me vaak bezig, want ik vind zo ontzettend veel leuk. Daarnaast houd ik van koken, schrijven en concerten bezoeken.

Lees meer over Manon

Lieke Bakker

Lieke Bakker

Master Journalistiek & Nieuwe Media

Ik ben Lieke. Ik heb de Bachelor Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie afgerond en studeer ik nu nog Journalistiek & Nieuwe Media. Ik ben lid van Catena en mijn vrije tijd besteed ik aan lezen, series en films kijken, gamen, familie, vrienden, vriendje en kat. Schrijven is een hobby van mij. In mijn vrije tijd schrijf ik graag en het lijkt het me erg leuk om mensen te laten lezen over mijn studententijd.

Lees meer over Lieke

Charlotte Arnoldy

Charlotte Arnoldy

Bachelor Politicologie en Wijsbegeerte

Hoi, mijn naam is Charlotte Arnoldy! Ik studeer Internationale Betrekkingen en Organisaties en Wijsbegeerte. Daarnaast ben ik actief bij mijn studievereniging en een studentenvereniging. Dat alles doe ik in de mooist studentenstad van Nederland: Leiden!

Lees meer over Charlotte

Kelly van Eeten

Kelly van Eeten

Bachelor Criminologie

Hoi! Ik ben Kelly, 21 jaar oud en vierdejaars criminologiestudent. Naast mijn werk voor de politie en het Criminologisch Netwerk vertel ik jullie graag over verschillende (soms criminologische) onderwerpen.

Lees meer over Kelly

Kim Ossewold

Kim Ossewold

Bachelor Psychologie en Religiewetenschappen

Mijn naam is Kim en ik doe een bachelor Religiewetenschappen en een bachelor Psychologie. Voor beide studies ben ik op het moment bezig met een scriptie, dus inmiddels ben ik een expert geworden op het gebied van (het uitstellen van) scripties schrijven. Hierover meer te lezen in mijn blogs!

Lees meer over Kim

Vorige bloggers

Deze bloggers schreven ook voor Het Leids Kwartiertje. Inmiddels zijn de meesten afgestudeerd maar hun blogs kun je nog steeds lezen.

Aranka | Bart | Bas | Caroline | Cynthia | Daan | Dave | Demi | DiedeFloortje | Florian | GizemHanneke | Hester | HilaInge | Isabelle | Jasper | Joyce | Julian | Kanta | Karin | KeyKim-Lan | LeoniLi-Anne | LieuweMarieke | Mariska | MartijnMichelle | Mirte | NickyNisse | Rob | Sanne | Sarah-Jayne | Saskia | Sebastiaan | Simone | SuzanneTabitha | Theresia | TimoTom | Virginia | Wendy | Wendy D | Wouter

CISKA VAN DE VELD

CISKA VAN DE VELD

Master Cities, Migration and Global Interdepence

Inmiddels heb ik mijn bachelor afgerond en heb ik een tussenjaar waarin ik het eerste half jaar stage heb gelopen bij het online platform van Eva Jinek. In september start ik met de master Cities, Migration and Global Interdepence. Naast dat ik heel wat uurtjes in de UB doorbreng, fiets ik graag een rondje op mijn racefiets, hou ik van gekeuvel met mijn huisgenoten en ben ik altijd te porren voor een net iets te lange koffiepauze. 

Lees meer over Ciska

Sanne Moleman

Sanne Moleman

Bachelor Engelse Taal en Cultuur

Hoihoi, ik ben Sanne! Ik ben bezig met het afronden van mijn bachelor Engelse Taal & Cultuur. Na twee keer geswitched te zijn van opleiding heb ik eindelijk mijn plekje gevonden in Leiden.

Lees meer over Sanne 

Wilke geurds

Wilke geurds

Bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Je bent nergens veilig voor mij en mijn camera, want als Stadsfotograaf en antroplogie student breng ik het dagelijks leven van jongeren in beeld. Ook ben ik de studentambassadeur van antropologie en een echte commissie tijger binnen mijn studievereniging. In mijn blogs neem ik jullie mee in het leven van deze actieve Leidse studente!

Lees meer over Wilke

Juliette van lawick

Juliette van lawick

Bachelor Geschiedenis

Hey! Ik ben Juliette, leuk dat je onze blogs komt lezen op ’t Leids Kwartiertje. Naast mijn studie geschiedenis schrijf ik graag over de mooie dingen in het leven zoals lekker eten en stappen nemen voor de toekomst. Veel plezier!

Lees meer over Juliette

Emma Zijtregtop

Emma Zijtregtop

Bachelor Filosofie

Hoi! Ik ben Emma Zijtregtop, 21 jaar en vierdejaars student Wijsbegeerte in Leiden. Ik schrijf over van alles en nog wat; het is maar net wat ik mee maak. Zo geef ik je graag een kijkje in mijn studentenleven! 

Lees meer over Emma

Heleen de vries

Heleen de vries

Bachelor Nederlandse Taal en Cultuur

Mijn interesse rijkt verder dan Nederlandse taal en cultuur: ik woon in een huis met 28 fantastische huisgenoten, sta regelmatig op het hockeyveld, geef les op een zeilschool, houd van pianospelen en zingen, chill graag met mijn drie oudere zussen en ben bij de K.R.S.V. Njord vaak te vinden in een boot of op de borrel.

Lees meer over Heleen

Monica Preller

Monica Preller

Master Media Technology

Er is geen koffiebar in Leiden waar ik niet geleut heb en geen sport op het USC die ik niet heb geprobeerd. Naast studeren voor mijn master Media Technology ben lid van mijn studievereniging de Leidsche Flesch en studentenspellenvereniging Het Duivelsei, loop hard en door te bloggen voor het Leids Kwartiertje hoop ik iedereen tips te geven voor een soepele Leidse studententijd.

Lees meer over Monica

Victor Molenaar

Victor Molenaar

Master Chinese Studies

China en Taiwan, daar zul je me veel over horen in mijn blogs. Na een jaar in beide landen te hebben gestudeerd, kan ik niet wachten om weer terug te gaan voor meer avonturen. Met deze jaren als verrijkende intermezzo’s tijdens mijn bachelor China Studies en master Chinese Studies, heeft mijn studententijd een interessante extra dimensie gekregen. Hier raak ik dan ook niet over uitgepraat.

Lees meer over Victor

Nienke Groenewoud

Nienke Groenewoud

Bachelor Geschiedenis

Ik heb voor de opleiding Geschiedenis gekozen omdat ik graag schrijf en verhalen vertel, en dat is dan ook zeker een reden voor mij om hier een blog te schrijven. Graag vertel ik jullie over alles wat deze prachtige stad en deze historische universiteit te bieden hebben.

Lees meer over Nienke

Femke van de Griendt

Femke van de Griendt

Bachelor Nederlandse taal en cultuur

Ik ben een eerstejaars student van de bachelor Nederlandse taal en cultuur, die op kamers woont in Leiderdorp. De rode draad in mijn bezigheden? Verhalen en mensen. Ik luister en kijk graag om me heen, ik adem verhalen. Ik schrijf veel, zowel fictie voor mijn plezier als journalistieke publicaties.

Lees meer over Femke

LINDE VOOREND

LINDE VOOREND

Bachelor Culturele Antropologie

Hoi! Mijn naam is Linde Voorend en ik studeer Culturele Antropologie. In mijn drukke studentenleven ben ik graag te vinden op het volleybalveld, met mijn neus in een boek of dansend op een feestje. In mijn blogs zal ik dit drukke studentleven met jullie doornemen.

Lees meer over Linde

Stella van mever

Stella van mever

Master Arts & Culture en Cultural Anthropology

Hoi, ik ben momenteel bezig met mijn master Arts & Culture en Cultural Anthropology. Mijn vrije tijd zou ik overdag het liefste vullen met tennis en het bewonderen van kunst, waarna ik me ontpop tot cinefiel en fijnproever in de avond (waarbij cocktails mogelijk zijn inbegrepen).

Lees meer over Stella

LISANNE STOFFER

LISANNE STOFFER

Master Filosofie

Ik ben Lisanne en ik ben 23 jaar oud. Op dit moment ben ik bezig met de master Filosofie en ook doe ik dit jaar het Leiden Leadership Programme. Ik woon in Den Haag samen met mijn vriend en de schattigste kat op aarde: Doerak. Verder kan je me ’s nachts wakker maken voor bloemkool (ja echt!) en mijn lievelingskleur is roze.

Lees meer over Lisanne

Jannet Harthoorn

Jannet Harthoorn

Pre-master Journalistiek

Vanuit mijn mini studentenhuis fiets ik dagelijks naar de Universiteit voor het volgen van lessen van de pre-master Journalistiek en Nieuwe Media. De uren waarin ik niet op de Universiteit ben, besteed ik achter mijn laptop als freelance grafisch designer of in een bar om biertjes uit te delen.

Lees meer over Jannet

Manon Wauters

Manon Wauters

Master Biomedical Sciences

Na een bachelor Bio-Farmaceutische Wetenschappen, ben ik nu masterstudent Biomedical Sciences. Naast mijn drukke studie, trek ik er graag op uit en hou ik van een lekker biertje; ik kom immers uit het zuiden. In mijn blogs vertel ik jullie graag meer over mijn studie (stress!) en mijn studentenleven.

Lees meer over Manon

Lune Visser

Lune Visser

Bachelor Taalwetenschap

Mijn naam is Lune en ik ben derdejaars student Taalwetenschap, maar nee, dat betekent helaas niet dat ik 40 talen spreek. ’s Nachts mag je me wakker maken voor een goed woordgrapje of een kaassoufflé.

Lees meer over Lune

Manon Boot

Manon Boot

Master Biomedical Sciences

Sinds 2018 doe ik de Master Biomedical Sciences (communicatie specialisatie), nadat ik mijn bachelor Biomedische Wetenschappen in drie jaar heb afgerond. Een leuke, maar erg drukke studie. De vraag wat ik later wil (keuzestress!!) houdt me vaak bezig, want ik vind zo ontzettend veel leuk. Daarnaast houd ik van koken, schrijven en concerten bezoeken.

Lees meer over Manon

Stephanie Esajas

Stephanie Esajas

Master Cognitieve Neurowetenschap

Hoi, ik ben Stephanie! Na mijn bachelor Psychologie volg ik nu een research master Cognitive Neuroscience. Ik hou van studeren maar ben ook super enthousiast over het studentenleven, en dat deel ik graag met je in mijn blogs.

Lees meer over Stephanie

Charlotte Arnoldy

Charlotte Arnoldy

Bachelor Politicologie en Wijsbegeerte

Hoi, mijn naam is Charlotte Arnoldy! Ik studeer Internationale Betrekkingen en Organisaties en Wijsbegeerte. Daarnaast ben ik actief bij mijn studievereniging en een studentenvereniging. Dat alles doe ik in de mooist studentenstad van Nederland: Leiden!

Lees meer over Charlotte

Kelly van Eeten

Kelly van Eeten

Bachelor Criminologie

Hoi! Ik ben Kelly, 21 jaar oud en vierdejaars criminologiestudent. Naast mijn werk voor de politie en het Criminologisch Netwerk vertel ik jullie graag over verschillende (soms criminologische) onderwerpen.

Lees meer over Kelly

Kim Ossewold

Kim Ossewold

Bachelor Psychologie en Religiewetenschappen

Mijn naam is Kim en ik doe een bachelor Religiewetenschappen en een bachelor Psychologie. Voor beide studies ben ik op het moment bezig met een scriptie, dus inmiddels ben ik een expert geworden op het gebied van (het uitstellen van) scripties schrijven. Hierover meer te lezen in mijn blogs!

Lees meer over Kim

Vorige bloggers

Deze bloggers schreven ook voor Het Leids Kwartiertje. Inmiddels zijn de meesten afgestudeerd maar hun blogs kun je nog steeds lezen.

Aranka | Bart | Bas | Caroline | Cynthia | Daan | Dave | Demi | DiedeFloortje | Florian | GizemHanneke | Hester | HilaInge | Isabelle | Jasper | Joyce | Julian | Kanta | Karin | KeyKim-Lan | LeoniLi-Anne | LieuweMarieke | Mariska | MartijnMichelle | Mirte | NickyNisse | Rob | Sanne | Sarah-Jayne | Saskia | Sebastiaan | Simone | SuzanneTabitha | Theresia | TimoTom | Virginia | Wendy | Wendy D | Wouter

CISKA VAN DE VELD

CISKA VAN DE VELD

Master Cities, Migration and Global Interdepence

Inmiddels heb ik mijn bachelor afgerond en heb ik een tussenjaar waarin ik het eerste half jaar stage heb gelopen bij het online platform van Eva Jinek. In september start ik met de master Cities, Migration and Global Interdepence. Naast dat ik heel wat uurtjes in de UB doorbreng, fiets ik graag een rondje op mijn racefiets, hou ik van gekeuvel met mijn huisgenoten en ben ik altijd te porren voor een net iets te lange koffiepauze. 

Lees meer over Ciska

Sanne Moleman

Sanne Moleman

Bachelor Engelse Taal en Cultuur

Hoihoi, ik ben Sanne! Ik ben bezig met het afronden van mijn bachelor Engelse Taal & Cultuur. Na twee keer geswitched te zijn van opleiding heb ik eindelijk mijn plekje gevonden in Leiden.

Lees meer over Sanne 

Sanne Moleman

Sanne Moleman

Bachelor Engelse Taal en Cultuur

Hoihoi, ik ben Sanne! Ik ben bezig met het afronden van mijn bachelor Engelse Taal & Cultuur. Na twee keer geswitched te zijn van opleiding heb ik eindelijk mijn plekje gevonden in Leiden.

Lees meer over Sanne 

Wilke geurds

Wilke geurds

Bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Je bent nergens veilig voor mij en mijn camera, want als Stadsfotograaf en antroplogie student breng ik het dagelijks leven van jongeren in beeld. Ook ben ik de studentambassadeur van antropologie en een echte commissie tijger binnen mijn studievereniging. In mijn blogs neem ik jullie mee in het leven van deze actieve Leidse studente!

Lees meer over Wilke

Juliette van lawick

Juliette van lawick

Bachelor Geschiedenis

Hey! Ik ben Juliette, leuk dat je onze blogs komt lezen op ’t Leids Kwartiertje. Naast mijn studie geschiedenis schrijf ik graag over de mooie dingen in het leven zoals lekker eten en stappen nemen voor de toekomst. Veel plezier!

Lees meer over Juliette

Emma Zijtregtop

Emma Zijtregtop

Bachelor Filosofie

Hoi! Ik ben Emma Zijtregtop, 21 jaar en vierdejaars student Wijsbegeerte in Leiden. Ik schrijf over van alles en nog wat; het is maar net wat ik mee maak. Zo geef ik je graag een kijkje in mijn studentenleven! 

Lees meer over Emma

Heleen de vries

Heleen de vries

Bachelor Nederlandse Taal en Cultuur

Mijn interesse rijkt verder dan Nederlandse taal en cultuur: ik woon in een huis met 28 fantastische huisgenoten, sta regelmatig op het hockeyveld, geef les op een zeilschool, houd van pianospelen en zingen, chill graag met mijn drie oudere zussen en ben bij de K.R.S.V. Njord vaak te vinden in een boot of op de borrel.

Lees meer over Heleen

Monica Preller

Monica Preller

Master Media Technology

Er is geen koffiebar in Leiden waar ik niet geleut heb en geen sport op het USC die ik niet heb geprobeerd. Naast studeren voor mijn master Media Technology ben lid van mijn studievereniging de Leidsche Flesch en studentenspellenvereniging Het Duivelsei, loop hard en door te bloggen voor het Leids Kwartiertje hoop ik iedereen tips te geven voor een soepele Leidse studententijd.

Lees meer over Monica

Victor Molenaar

Victor Molenaar

Master Chinese Studies

China en Taiwan, daar zul je me veel over horen in mijn blogs. Na een jaar in beide landen te hebben gestudeerd, kan ik niet wachten om weer terug te gaan voor meer avonturen. Met deze jaren als verrijkende intermezzo’s tijdens mijn bachelor China Studies en master Chinese Studies, heeft mijn studententijd een interessante extra dimensie gekregen. Hier raak ik dan ook niet over uitgepraat.

Lees meer over Victor

Nienke Groenewoud

Nienke Groenewoud

Bachelor Geschiedenis

Ik heb voor de opleiding Geschiedenis gekozen omdat ik graag schrijf en verhalen vertel, en dat is dan ook zeker een reden voor mij om hier een blog te schrijven. Graag vertel ik jullie over alles wat deze prachtige stad en deze historische universiteit te bieden hebben.

Lees meer over Nienke

Femke van de Griendt

Femke van de Griendt

Bachelor Nederlandse taal en cultuur

Ik ben een eerstejaars student van de bachelor Nederlandse taal en cultuur, die op kamers woont in Leiderdorp. De rode draad in mijn bezigheden? Verhalen en mensen. Ik luister en kijk graag om me heen, ik adem verhalen. Ik schrijf veel, zowel fictie voor mijn plezier als journalistieke publicaties.

Lees meer over Femke

LINDE VOOREND

LINDE VOOREND

Bachelor Culturele Antropologie

Hoi! Mijn naam is Linde Voorend en ik studeer Culturele Antropologie. In mijn drukke studentenleven ben ik graag te vinden op het volleybalveld, met mijn neus in een boek of dansend op een feestje. In mijn blogs zal ik dit drukke studentleven met jullie doornemen.

Lees meer over Linde

Stella van mever

Stella van mever

Master Arts & Culture en Cultural Anthropology

Hoi, ik ben momenteel bezig met mijn master Arts & Culture en Cultural Anthropology. Mijn vrije tijd zou ik overdag het liefste vullen met tennis en het bewonderen van kunst, waarna ik me ontpop tot cinefiel en fijnproever in de avond (waarbij cocktails mogelijk zijn inbegrepen).

Lees meer over Stella

LISANNE STOFFER

LISANNE STOFFER

Master Filosofie

Ik ben Lisanne en ik ben 23 jaar oud. Op dit moment ben ik bezig met de master Filosofie en ook doe ik dit jaar het Leiden Leadership Programme. Ik woon in Den Haag samen met mijn vriend en de schattigste kat op aarde: Doerak. Verder kan je me ’s nachts wakker maken voor bloemkool (ja echt!) en mijn lievelingskleur is roze.

Lees meer over Lisanne

Jannet Harthoorn

Jannet Harthoorn

Pre-master Journalistiek

Vanuit mijn mini studentenhuis fiets ik dagelijks naar de Universiteit voor het volgen van lessen van de pre-master Journalistiek en Nieuwe Media. De uren waarin ik niet op de Universiteit ben, besteed ik achter mijn laptop als freelance grafisch designer of in een bar om biertjes uit te delen.

Lees meer over Jannet

Manon Wauters

Manon Wauters

Master Biomedical Sciences

Na een bachelor Bio-Farmaceutische Wetenschappen, ben ik nu masterstudent Biomedical Sciences. Naast mijn drukke studie, trek ik er graag op uit en hou ik van een lekker biertje; ik kom immers uit het zuiden. In mijn blogs vertel ik jullie graag meer over mijn studie (stress!) en mijn studentenleven.

Lees meer over Manon

Lune Visser

Lune Visser

Bachelor Taalwetenschap

Mijn naam is Lune en ik ben derdejaars student Taalwetenschap, maar nee, dat betekent helaas niet dat ik 40 talen spreek. ’s Nachts mag je me wakker maken voor een goed woordgrapje of een kaassoufflé.

Lees meer over Lune

Manon Boot

Manon Boot

Master Biomedical Sciences

Sinds 2018 doe ik de Master Biomedical Sciences (communicatie specialisatie), nadat ik mijn bachelor Biomedische Wetenschappen in drie jaar heb afgerond. Een leuke, maar erg drukke studie. De vraag wat ik later wil (keuzestress!!) houdt me vaak bezig, want ik vind zo ontzettend veel leuk. Daarnaast houd ik van koken, schrijven en concerten bezoeken.

Lees meer over Manon

Stephanie Esajas

Stephanie Esajas

Master Cognitieve Neurowetenschap

Hoi, ik ben Stephanie! Na mijn bachelor Psychologie volg ik nu een research master Cognitive Neuroscience. Ik hou van studeren maar ben ook super enthousiast over het studentenleven, en dat deel ik graag met je in mijn blogs.

Lees meer over Stephanie

Charlotte Arnoldy

Charlotte Arnoldy

Bachelor Politicologie en Wijsbegeerte

Hoi, mijn naam is Charlotte Arnoldy! Ik studeer Internationale Betrekkingen en Organisaties en Wijsbegeerte. Daarnaast ben ik actief bij mijn studievereniging en een studentenvereniging. Dat alles doe ik in de mooist studentenstad van Nederland: Leiden!

Lees meer over Charlotte

Kelly van Eeten

Kelly van Eeten

Bachelor Criminologie

Hoi! Ik ben Kelly, 21 jaar oud en vierdejaars criminologiestudent. Naast mijn werk voor de politie en het Criminologisch Netwerk vertel ik jullie graag over verschillende (soms criminologische) onderwerpen.

Lees meer over Kelly

Kim Ossewold

Kim Ossewold

Bachelor Psychologie en Religiewetenschappen

Mijn naam is Kim en ik doe een bachelor Religiewetenschappen en een bachelor Psychologie. Voor beide studies ben ik op het moment bezig met een scriptie, dus inmiddels ben ik een expert geworden op het gebied van (het uitstellen van) scripties schrijven. Hierover meer te lezen in mijn blogs!

Lees meer over Kim

Vorige bloggers

Deze bloggers schreven ook voor Het Leids Kwartiertje. Inmiddels zijn de meesten afgestudeerd maar hun blogs kun je nog steeds lezen.

Aranka | Bart | Bas | Caroline | Cynthia | Daan | Dave | Demi | DiedeFloortje | Florian | GizemHanneke | Hester | HilaInge | Isabelle | Jasper | Joyce | Julian | Kanta | Karin | KeyKim-Lan | LeoniLi-Anne | LieuweMarieke | Mariska | MartijnMichelle | Mirte | NickyNisse | Rob | Sanne | Sarah-Jayne | Saskia | Sebastiaan | Simone | SuzanneTabitha | Theresia | TimoTom | Virginia | Wendy | Wendy D | Wouter